Glume și jocuri bizare după masacrul din Belgrad: Elevii îl imită pe atacator, fac liste și simulează atacuri

Glume și jocuri bizare după masacrul din Belgrad: Elevii îl imită pe atacator, fac liste și simulează atacuri

Poliţia din Serbia a primit joi 25 de sesizări de la şcoli, în care se afirmă că unii elevi îl imită pe Kosta Kecmanović, elevul de 13 ani care miercuri a ucis nouă persoane şi a rănit şapte, după ce a deschis focul în şcoala din Belgrad unde învăţa.

Copiii simulează împuşcarea, uciderea, fac liste cu numele celor pe care se presupune că îi vor ucide, aşa cum a făcut elevul ucigaş care îşi planificase atacul timp de o lună, relatează cotidianul „Blic”.

Iar în Bosnia vecină, un adolescent de 18 ani a fost arestat după ce ameninţase pe reţelele sociale că are de gând să comită un atac la indigo, transmite Reuters.

ADVERTISING

Poliţia sârbă a acţionat imediat în urma fiecărei sesizări primite de la şcoli. De fiecare dată, a fost vorba de glume nesărate şi jocuri bizare, relatează Blic.

În mai multe situaţii, poliţiştii au audiat copii şi părinţi, iar în câteva cazuri au fost confiscate armele deţinute legal de familiile băieţilor care au făcut glume deplasate şi nepotrivite.

Serbia este zguduită de cazul fără precedent care s-a petrecut într-o şcoală gimnazială dintr-un cartier central al Belgradului. Autorul masacrului se află acum într-o clinică de neuropsihiatrie, în timp ce părinţii săi au fost arestaţi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Pe de altă parte, poliţia bosniacă a reţinut joi un băiat de 18 ani din oraşul Bihac, din vestul ţării, după ce acesta a ameninţat pe reţelele sociale că va repeta atacul din şcoala din Serbia. Băiatul a fost arestat sub acuzaţia de periclitare a securităţii şi terorism. Tânărul ar fi avut deja un istoric de ameninţări şi hărţuire pe reţelele sociale. Liceul din Bihac pe care îl frecventa a emis un comunicat în care le-a spus elevilor şi părinţilor să nu intre în panică din cauza ameninţărilor, precizând că a luat legătura cu autorităţile.

ADVERTISING

"Acel băiat care a ucis opt copii este un mega-rege pentru mine. Pregătesc de mult timp ceva similar pentru Liceul Economic din Bihac. Va fi un masacru nemaivăzut în Bihac, jur pe viaţa mea!", a scris tânărul pe contul său de Instagram. 

Întreaga regiune a fost şocată de atacul în masă de la şcoala din Belgrad, dar experţii spun că şi mai îngrijorătoare au fost reacţiile unor adolescenţi pe reţelele sociale, care şi-au exprimat sprijinul şi admiraţia pentru criminal.

Între timp, un nou atac armat în masă zguduie Serbia: Un individ a ucis opt oameni dintr-o mașină în mers. Și nu a fost prins


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇