Tânără din Harkov: Orașul este bombardat, dar mama aflată la Moscova nu mă crede

Tânără din Harkov: Orașul este bombardat, dar mama aflată la Moscova nu mă crede

O tânără stabilită în orașul ucrainean Harkov povestește cu amărăciune că mama sa, aflată la Moscova, nu o crede că orașul ei este bombardat de ruși.

Oleksandra are 25 de ani și locuiește la Harkov. Ea vorbește frecvent cu mama aflată la Moscova, dar în timpul conversațiilor nu reușește să o convingă că trăiește în pericol, într-un oraș bombardat. Mama nu a fost convinsă nici măcar de filmările cu bombardamente trimise de fiica ei, anunță BBC.

„Nu am vrut să-mi sperii părinții, dar am început să le spun direct că civili și copii mor. Și chiar dacă ei sunt îngrijorați pentru mine, îmi spun că probabil este un accident, că armata rusă nu ar trage niciodată în civili”, a povestit ea.

ADVERTISING

În discuțiile telefonice, părinții folosesc mesajele propagandei ruse.

„Părinții mei înțeleg că este în desfășurare o operațiune militară. Dar îmi spun: rușii au venit să vă elibereze. Nu vor strica nimic, nu se vor atinge de voi. Ei țintesc doar obiective militare”, a explicat Oleksandra.

Urmăreşte LIVE TEXT evenimentele din Ucraina în a 9-a zi de război

Oleksandra mai spune că de vină este presa controlată de stat din Rusia și că mama sa doar repetă ce vede la posturile tv din Moscova. De joi noapte, oficial în Rusia nu mai există presă independentă, după ce ultimele publicații au fost blocate sau închise.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Mă sperie când mama îmi repetă de la posturile TV. Ei le spală creierii oamenilor. Și oamenii au încredere în ei”, a fost concluzia tinerei din Harlov.

Războiul din Ucraina este prezentat în mod diferit în mass media din Rusia. În presa rusă se spun că civilii ucraineni sunt amenințați de naționaliștii din Ucraina care folosesc scuturi umane.

De asemenea, justificarea jurnaliștilor ruși este că în Ucraina se desfășoară o operațiune de eliberare. Toate organele media care au folosit cuvintele război, invazie și atac au fost închise. Totodată, rușii care au protestat pe străzi față de război nu au fost arătați la televiziune.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇