STS explică de ce unii ajungeau la vaccin mai repede și spune că a rezolvat problema

STS explică de ce unii ajungeau la vaccin mai repede și spune că a rezolvat problema

Timp de patru zile, românii care se mutau pe altă listă de așteptare pe platforma de programare pentru vaccinare, erau favorizați.

Mai exact, aceștia își păstrau prioritatea pentru că momentul de referință se considera momentul înscrierii pe prima listă.

Cătălin Chirca, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), a declarat pentru Libertatea că acum cheia de prioritizare a fost schimbată, iar cei care se mută pe altă listă de așteptare sunt așezați pe poziția cuvenită.

„După primele 4 zile de la începerea procesului de vaccinare a persoanelor de pe listele de așteptare, la solicitarea CNCAV, echipa de dezvoltare a platformei a anulat facilitatea de păstrare a datelor primei rezervări în cazul mutării pe lista de așteptare a unui alt centru.

ADVERTISING

Astfel, în prezent, o persoană care optează pentru mutare este așezată la finalul listei de așteptare aferente centrului de vaccinare unde s-a mutat persoana în cauză”, a adăugat Cătălin Chirca.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Telecomunicații Speciale a explicat și cum sunt trimise SMS-urile celor aflați pe lista de așteptare, precizând că este o procedura automată.

ADVERTISING

Cătălin Chirca a negat că softul ar avea bug-uri în procesul de notificare.

„Subliniem faptul că procesul de notificare nu a prezentat și nu prezintă erori. De asemenea, platforma informatică nu prezintă erori”, a declarat acesta.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇