De la sfârșitul lui aprilie începe vaccinarea la medicii de familie fără programare în platformă

De la sfârșitul lui aprilie începe vaccinarea la medicii de familie fără programare în platformă

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID, a anunțat că de la sfârșitul lunii aprilie se va începe imunizarea în cabinetele medicilor de familie, fără programare pe platformă.

„Cred că spre sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mai, vom începe vaccinarea și în cabinetele medicilor de familie, în mod deosebit cu vaccin de la Johnson&Johnson și foarte probabil și AstraZeneca, fără să mai existe posibilitatea de programare în platformă. Medicii de familie își vor evalua persoanele pe care le au în evidență și le vor programa”, a spus Valeriu Gheorghiță, al Digi24.

ADVERTISING

Gheorghiță a vorbit despre vaccinul Johnson&Johnson, care este recomandat tuturor persoanelor peste 18 ani.

„Din punct de vedere organizatoric, este un vaccin care se pretează mai bine pentru a merge cu centre mobile de vaccinare sau în centre de tip drive-through sau, de asemenea, pentru echipe mobile sau în localități din mediul rural”, a spus medicul.

Și secretarul de stat în Ministerului Sănătăţii, Andrei Baciu, a vorbit despre faptul că vaccinul  Johnson&Johnson ar putea fi administrat de medicii de familie.

ADVERTISING

Medicul Gheorghiță a mai spus, la Digi24, că se se așteaptă ca entuziasmul oamenilor să scadă în privința vaccinării, dar e optimist că, până la sfârșitul verii, vom ajunge la imunizarea colectivă.

„E o situație pe care o anticipam. Până la un anumit punct, oamenii vin în centrele de vaccinare. După un anumit punct, oamenii nu se mai deplasează, pentru că se vaccinează procentul de persoane care își doreau foarte tare vaccinul, rămân ulterior cei care nu sunt convinși și cei care ar vrea, dar nu pot să ajungă. Și atunci preferă să aștepte sau pur și simplu renunță”, a spus el.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇