Stoltenberg avertizează Rusia că un atac asupra Ucrainei va avea un preţ foarte mare

Stoltenberg avertizează Rusia că un atac asupra Ucrainei va avea un preţ foarte mare

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat, marţi, Rusia că un eventual atac militar asupra Ucrainei va avea „un preţ foarte mare”, reafirmând susţinerea pentru suveranitatea naţiunii ucrainene.

„Astăzi am discutat despre consolidarea efectivelor militare ruse în apropierea Ucrainei. În pofida apelurilor internaţionale în sensul transparenţei şi reducerii tensiunilor, acumularea de trupe continuă”, a afirmat Jens Stoltenberg cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o cu premierul României, Nicolae Ciucă.

ADVERTISING

"Am stabilit clar că orice nouă agresiune împotriva Ucrainei va avea un preţ foarte mare. Vom continua să susţinem politic şi practic partenerul nostru foarte apropiat Ucraina. Susţinem suveranitatea Ucrainei şi integritatea teritorială a ţării, susţinem dreptul Ucrainei de a-şi alege propriul drum", a subliniat Jens Stoltenberg, conform unei declaraţii postate pe site-ul NATO.

Jens Stoltenberg a precizat că Alianţa Nord-Atlantică este pregătită pentru un dialog consistent cu Rusia, exprimând intenţia de a convoca o reuniune a Consiliului NATO-Rusia la începutul anului viitor.

ADVERTISING

Stoltenberg a reiterat că orice dialog cu Rusia se va derula pe baza principiilor-cheie ale securităţii europene şi prin consultări cu partenerii europeni ai NATO, inclusiv cu Ucraina.

NATO a respins recent solicitarea Moscovei ca Alianţa să renunţe la aderarea Ucrainei şi a insistat asupra importanţei parteneriatului său cu Kievul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇