Ambulanțele din București-Ilfov nu mai fac față cazurilor de Covid. Echipaje din 10 județe vin în Capitală

Ambulanțele din București-Ilfov nu mai fac față cazurilor de Covid. Echipaje din 10 județe vin în Capitală

SMURD București Ilfov a cerut ajutorul colegilor din țară, pentru că nu reușește să facă față solicitărilor pacienților cu Covid cu simptome grave.

Astfel, vor veni azi în Capitală echipaje din 10 județe, cu tot cu mașini, pentru a ajuta la transportarea medicilor de la DSP la cei care trebuie testați pentru coronavirus, potrivit Europa FM.

Numărul solicitărilor la Ambulanță, pentru consultații, testari și simptome grave de COVID aproape s-a dublat în ultimele 10 zile în regiunea București Ilfov, ajungând pe peste 2.300.

ADVERTISING

Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ulfov, Daniel Vasile, a declarat că și la SMURD paramedicii merg la bolnavi COVID mult mai des decât luna trecută.

„În momentul actual sunt 5 echipaje din 5 inspectorate județene care acționează în sprijinul resurselor din București și, în cursul zilei de astăzi, vor sosi încă 10 echipaje. Misiunea principală a acestora va fi de a transporta echipele de medici pentru testarea pacienților la domiciliu, dar și pentru preluarea pacienților și transportarea acestora către unitățile spitalicești. (…)

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acum, cu 15 resurse venite din inspectoratele județene învecinate, suntem la un nivel foarte ridicat”, a declarat Daniel Vasile.

Daniel Vasile a spus, pentru Agerpres, că numărul solicitărilor către SMURD a crescut constant, câte cinci - zece cazuri, iar miercuri numărul cazurilor s-a dublat faţă de data de 17 februarie, de la 50 la 100.

"A crescut numărul de cazuri în ultima vreme, fapt care se vede şi la preluarea pacienţilor în spitale, se observă şi prin faptul că sunt situaţii în care nu pot preda pacientul în spital pentru că e deja plin şi trebuie să facă relocare - au început deja să se vadă lucrurile astea", a punctat reprezentantul ISUBIF. 

ADVERTISING

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat, miercuri, 6.186 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore, un nou record pentru acest an.

Totodată, în ultimele 24 de ore au murit 89 de persoane, iar la terapie intensivă sunt internați 1.266 de bolnavi.

În București au fost raportate miercuri 1.245 de cazuri noi de Covid, iar la rata de infectare a ajuns la 4,49 de cazuri la mia de locuitori.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇