Situație neobișnuită pentru armata germană: Toate tancurile Puma folosite la aplicații s-au stricat

Situație neobișnuită pentru armata germană: Toate tancurile Puma folosite la aplicații s-au stricat

Guvernul german va opri achiziționarea de noi tancuri Puma după ce acestea s-au defectat la exercițiile militare. Problemele tehnice au fost atât de serioase, încât toate cele 18 vehicule de acest tip care ar trebui să facă parte din contribuția Germaniei la o forță NATO au devenit inutilizabile.

Situația a devenit cunoscută după ce Der Spiegel a publicat în weekend un e-mail trimis de un înalt comandant șefului forțelor armate germane, Bundeswehr, în care se plângea de starea deplorabilă a vehiculelor de luptă. „Chiar și cu cele mai bune pregătiri, problema pregătirii vehiculelor a devenit un joc de loterie”, a scris generalul-maior Ruprecht von Butler.

ADVERTISING

Tancurile au avut mai multe probleme tehnice, de la defecțiuni electrice până la cele ale turelei. Soldații au fost nevoiți să abandoneze unul dintre vehicule după ce cablurile au luat foc, scrie Politico.

Tancurile Puma sprijină mișcarea trupelor de-a lungul câmpului de luptă și sunt dotate cu o varietate de sisteme de arme, inclusiv cu o mitralieră de 30 de milimetri, capabilă, cel puțin în teorie, să tragă sute de cartușe pe minut.

PUMA: Meet The Infantry Fighting Vehicle Which CONNECTS DIGITALLY To Troops

Defectarea tancurilor Puma a scos la lumină încercările Germaniei de a-și moderniza dotarea militară învechită după invazia Rusiei în Ucraina, notează The Guardian.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Ultimele defecțiuni ale tancurilor Puma sunt un mare pas înapoi", a declarat ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht.

Ea a ordonat o anchetă pentru a vedea ce a mers prost și a spus că nu vor fi comandate alte tancuri până când acestea nu se vor dovedi fiabile. "Trupele noastre trebuie să se poată baza pe sisteme de arme care sunt robuste și stabile în luptă", a subliniat ministrul.

Tancurile Puma trebuiau să fie pregătite în orice clipă pentru a întări forțele de reacție NATO începând din luna ianuarie.

ADVERTISING

În ciuda acestei situații, Lambrecht a subliniat că Germania rămâne un partener de încredere al alianței nord-atlantice. "NATO, aliații noștri, se pot baza 100% pe angajamentele făcute de Germania", a declarat ea.

Ministrul a dat asigurări că Germania își va onora obligațiile către alianță, iar în locul tancurilor Puma va folosi un tip mai vechi, Marder, din anii '70, unul dintre modelele pe care Ucraina a insistat să le cumpere, dar pe care Berlinul a refuzat să i le vândă.

Armata germană deține 350 de tancuri Puma, dar numai 42 dintre acestea au fost selectate pentru a fi folosite de forța NATO.

La începutul acestui an, Berlinul a anunțat că va investi 100 de miliarde de euro în modernizarea forțelor armate, abandonând reticența tradițională asupra cheltuielilor militare pentru a face față amenințării în creștere a Rusiei.

Germania cumpără avioane americane de luptă F-35, însă proiectul a întâmpinat probleme, Ministerul Apărării exprimându-și îngrijorarea cu privire la întârzieri și costurile suplimentare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇