Cum i-au făcut rușii să râdă cu lacrimi pe ucraineni: Le-a căzut un tanc din tren (Video)

Cum i-au făcut rușii să râdă cu lacrimi pe ucraineni: Le-a căzut un tanc din tren (Video)

Ministerul ucrainean al Apărării a anunțat că forțele Moscovei au pierdut 24 de tancuri duminică. Însă unul din tancurile rușilor a stârnit hohote de râs după ce a pierdut lupta înainte de a o începe.

O înregistrare video postată pe contul de Twitter al Ministerului Apărării din Ucraina, cu 1,7 milioane de urmăritori, arată momentul în care un tanc prins cu un cablu de tragere de un alt tanc este tras din tren în condiții de iarnă. Operațiunea se încheie în câteva secunde, când tancul care trebuia coborât pe șenile cade în zăpadă și se răstoarnă, devenind inutilizabil.

ADVERTISING

Ministerul Apărării de la Kiev i-a ironizat pe ruși, avertizându-i că ar putea confisca toate echipamentele militare pe care le lasă în urma lor: "Nu că ne plângem. Dar, pe viitor, cerem ca rușii să fie mai atenți la descărcarea echipamentelor militare. Și să țină minte că fiecare vehicul blindat este un potențial echipament de împrumut-închiriere pentru armata Ucrainei."

În postarea respectivă nu se precizează locul și data la care a fost făcută înregistrarea, notează Newsweek.

Nu este prima oară când Ministerul apărării din Ucraina ridiculizează Rusia pe rețelele de socializare. În septembrie, după ce forțele ucrainene au descoperit o cantitate prețioasă de muniție îngropată de ruși, ministerul a transmis pe Twitter: "Vă rugăm să rețineți că nu acceptăm daruri de la criminali, torționari, hoți sau violatori. În următoarele zile, vă vom înapoia tot, până la ultimul obuz."

Iar de Halloween le-a sugerat rușilor cum ar putea lua legătura cu militarii pe care i-au pierdut în război: "Așadar, e Halloween… Toată lumea se gândește la delicii. Poate că e timpul să trimitem Ministerului rus al Apărării o tablă Ouija (planșetă folosită în ședințele de spiritism), ca să poată ține legătura cu cei peste 70.000 din oamenii lor căzuți în Ucraina."

ADVERTISING

În septembrie a apărut și un videoclip în care este ironizat haosul retragerii trupelor Moscovei. "Curățenia nu este cea mai mare virtute a armatei ruse", a transmis ministerul, adăugând că pentru unii dintre soldații lui Putin din Izium a fost "ultima zi din viața lor".

Potrivit datelor publicate de Ministerul ucrainean al Apărării, până luni au fost distruse 2.966 de tancuri rusești.

Bilanțul pierderilor umane este, însă, și mai apăsător. Kievul estimează că peste 95.260 de ruși au murit în cele aproape zece luni de război. Cu o rată de 3.000 de militari uciși în fiecare săptămână, numărul pierderilor pe front ar urma să ajungă la 100.000 în prima zi de Crăciun.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇