Momentul în care un tanc ucrainean distruge unul rusesc, într-o confruntare unu la unu (Video)

Momentul în care un tanc ucrainean distruge unul rusesc, într-o confruntare unu la unu (Video)

Ucrainenii îi bat pe ruși cu armele lor. O înregistrare video realizată din dronă a surprins lovitura fatală pe care un tanc de producție rusească folosit de ucraineni i-a aplicat-o unui tanc rusesc.

Înregistrarea a fost postată pe Twitter de Ukraine Weapons Tracker, un cont administrat de grupurile Calibre Obscura și Armoby Bazaar, și arată confruntarea dintre un tanc ucrainean T-64BV din Brigada Mecanizată 92 și unul rusesc, modelul T-72B. Lupta s-a dat la Novoselivske, în Lugansk, relatează Newsweek.

ADVERTISING

După câteva secunde, tancul ucrainean trage primul, provocând o explozie puternică. După 20 de secunde a urmat a doua lovitură, vehiculul rusesc fiind complet distrus.

Ministerul ucrainean al Apărării a confirmat înregistrarea, dar a anunțat că tancul care a distrus inamicul aparține Brigăzii Mecanizate 92.

Tancul T-64BV al armatei ucrainene este o versiune modernizată a modelului original T-64B, cu un blindaj îmbunătățit, potrivit Army Recognition. Producția tancului T-64B a început în 1985 și de atunci a fost folosit în Rusia, Uzbekistan, Congo și Ucraina.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

T-72B MBT este, de asemenea, o versiune îmbunătățită a unui model care a intrat în serviciul armatei ruse în 1984. Conform Army Recognition, turela are un blindaj suplimentar care se pare că oferă o protecție superioară în comparație cu oricare model anterior, inclusiv o placă cu armură aplicată de 20 de milimetri grosime. Aceste îmbunătățiri nu i-au fost, însă, de niciun folos tancului rusesc luat la țintă de ucraineni.

De la începutul războiului, 2.966 de tancuri rusești au fost distruse, potrivit bilanțului anunțat luni de armata ucraineană. Numai duminică rușii au pierdut 24 de tancuri, scrie Newsweek.

În plus, pierderile Moscovei în acest conflict se apropie de 100.000 de oameni, ajungând pe 13 decembrie la aproximativ 95.260 de militari.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇