Se redeschid restaurantele, teatrele și cinematografele din București

Se redeschid restaurantele, teatrele și cinematografele din București

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana Tipișcă, a anunțat, joi, că restaurantele, cinematografele și teatrele din Capitală vor fi redeschise.

Acestea vor funcționa la 30% din capacitate, conform noii hotărâri adoptate ieri de Guvern.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii a precizat că în sedința de joi s-a decis anularea hotărârii Comitetului pentru Situații de Urgență de săptămâna trecută prin care acestea erau închise.

ADVERTISING

Conform hotărârii, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare, alcoolice și non-alcoolice, în unitățile de tip restaurante și cafenele, în interiorul clădirilor, nu mai era permisă în București.

"Hotărârea 19 a fost anulată. Aici era vorba despre activitatea din restaurante, cafenele. Activitatea restaurantelor şi cafenelelor se face în condiţiile legii şi cu respectarea strictă a măsurilor de distanţare socială", a spus ea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

15 școli intră în scenariul roșu

Mariana Tipișcă a menționat, de asemenea, că s-a decis ca 15 școli din Capitală să intre în scenariul roșu, dar nu a precizat care.

Ea a adăugat că trei școli care se aflau în scenariul roșu trec la cel galben.

În privința ratei de infectare din Capitală, Tipișcă a spus că este tot 2,82 la mie, cifră comunicată ieri.

Grupul de Comunicare Strategică nu a mai prezentat joi rata de incidență înregistrată în județele din România și în București.

ADVERTISING

Surse oficiale au declarat pentru SpotMedia.ro că s-a luat această decizie pentru că trebuie refăcute toate calculele.

Întrebat despre subiect, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat că cel mai probabil rata de infectare se va menține în Bucureşti sub 3 la mie și joi, având în vedere că se vor elimina focarele din acest calcul.

Prefectul a intrat brusc în concediu

Întrebată de ce nu a ieșit la declarații prefectul Capitalei, Mariana Tipișcă a răspuns că acesta este în concediu de odihnă, însă nu a răspuns la întrebarea jurnaliştilor care au dorit să afle dacă Gheorghe Cojanu are COVID-19.

Amintim că ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, că de săptămâna viitoare, în baza unei ordonanţe de urgenţă care este în pregătire, cazurile uşoare şi medii de infectări cu SARS-CoV-2, precum şi cele asimptomatice, vor putea rămâne acasă, sub monitorizarea medicilor de familie, doar cazurile grave urmând să fie spitalizate.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇