Rusia spune că Navalnîi se simte bine, după ce opozantul rus a acuzat că este torturat în închisoare

Rusia spune că Navalnîi se simte bine, după ce opozantul rus a acuzat că este torturat în închisoare

Rusia precizează că opozantul politic rus Aleksei Navalnîi este bine, după ce apropiații acestuia și-au exprimat îngrijorarea cu privire la starea sa de sănătate și au acuzat că nu sunt lăsați să îl viziteze.

Navalnîi, prin intermediul avocaților, a depus două cereri către conducerea penitenciarului solicitând accesul la un medic ales de el și acuză gardieni de faptul că-l privează de somn, scrie CNN.

Joi, Serviciul Penitenciar Federal (FSIN) a anunțat că opozantului politic rus i s-au făcut controale medicale, iar starea sa de sănătate este ”în general bună”.

ADVERTISING

Dar relatarea lui Navalnîi și a apropiaților acestuia diferă foarte mult de cele anunțate de FSIN. Echipa sa de avocați a publicat joi cererile opozantului politic rus la tratament medical, alături de mesajul: „Cerem să se asigure imediat accesul unui medic la Aleksei Navalnîi, pentru a i se acorda tratament, și cerem să fie oprită tortura prin lipsa de somn”.

În cererile sale, Navalnîi a spus că starea lui de sănătate s-a înrăutățit și se plânge de dureri puternice la piciorul drept.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Am dificultăți la mers. Se poate observa o agravare a unei boli în absența unui tratament adecvat", a spus el.

Navalny a cerut ca oficialii penitenciarului să îi dea posibilitatea de a urma tratamentul care i-a fost recomandat de specialistul A.N. Barinov.

Într-o postare live pe YouTube, Leonid Volkov, unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai opozantului rus, a declarat că avocații acestuia intenționează să îl viziteze pe Aleksei Navalnîi în fiecare zi pentru a-i urmări starea de sănătate.

ADVERTISING

Totodată, soția lui Navalny, Yulia Navalnaya, a făcut o solicitare directă către președintele rus Vladimir Putin, cerând eliberarea imediată a soțului ei.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇