Regina Angliei are Covid

Regina Angliei are Covid

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii are Covid.

Suverana a fost testată pozitiv, a anunţat oficial Palatul Buckingham, citat duminică de BBC.

Regina are „simptome lejere asemănătoare răcelii”. Se așteaptă să poate să-şi continue „îndatoririle ușoare” la Windsor săptămâna viitoare.

„Ea va continua să primească asistență medicală și va urma toate instrucțiunile adecvate”, a subliniat palatul într-un comunicat.

Regina, în vârstă de 95 de ani, a fost în contact cu fiul ei cel mai mare, prințul Charles, care a fost testat pozitiv săptămâna trecută.

ADVERTISING

Şi Camilla, soţia prinţului Charles, moştenitorul tronului Marii Britanii, a fost testată pozitiv cu noul coronavirus săptămâna aceasta şi s-a plasat în autoizolare, a anunţat luni biroul de presă de la Clarence House, reşedinţa oficială a prinţului Charles.

Camilla a contractat noul coronavirus pentru prima dată la doar câteva zile după ce prinţul de Wales a fost testat pozitiv pentru a doua oară, săptămâna trecută.

Anunțul de azi vine la câteva săptămâni după ce regina a devenit cel mai longeviv monarh al Regatului Unit, atingând jubileul de platină de 70 de ani, pe 6 februarie.

ADVERTISING

Acest record este însă umbrit de absenţa soţului ei decedat în 2021, dar şi de mai multe conflicte în familia regală.

Cu o sănătate devenită mai fragilă odată cu înaintarea în vârstă, regina şi-a restrâns angajamentele publice, după ce medicii i-au recomandat la sfârşitul anului 2021 să se odihnească şi să petreacă o noapte la spital, pentru a efectua o serie de analize medicale.

Totodată, pentru prima oară, suverana britanică a fost văzută mergând în public cu ajutorul unui baston.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇