Rebelii houthi le oferă acces la educație studenților protestatari pro-palestinieni, suspendați de universitățile din SUA

Rebelii houthi le oferă acces la educație studenților protestatari pro-palestinieni, suspendați de universitățile din SUA

Miliţia Houthi din Yemen, aliniată cu Iranul, care a perturbat transportul mondial pentru a-şi manifesta sprijinul pentru palestinieni în conflictul din Gaza, oferă acum un loc de studiu studenţilor suspendaţi de la universităţile americane după organizarea de către aceştia de proteste antiisraeliene.

Oferta rebelilor houthi de educaţie pentru studenţii americani a stârnit un val de sarcasm din partea yemeniţilor de rând pe reţelele de socializare, informează vineri Reuters.

Un utilizator al platformelor de social media a postat o fotografie cu doi occidentali care mestecă khat, o plantă cu efecte similare amfetaminei folosită pe scară largă din Yemen. El a descris scena ca fiind vorba despre studenţi americani în timpul celui de-al cincilea an la Universitatea din Sanaa.

ADVERTISING

"Vorbim serios atunci când spunem că suntem gata să primim studenţi care au fost suspendaţi din universităţile americane pentru că îi sprijină pe palestinieni", a declarat pentru Reuters un oficial de la Universitatea din Sanaa, condusă de rebelii houthi.

"Purtăm această bătălie pentru Palestina în toate modalităţile posibile", a adăugat oficialul citat.

Universitatea din Sanaa a difuzat o declaraţie în care a aplaudat poziţia "umanitară" a studenţilor din Statele Unite şi le-a transmis că îşi pot continua studiile în Yemen.

ADVERTISING

"Consiliul de administraţie al universităţii condamnă situaţia la care sunt supuse cadrele universitare şi studenţii universităţilor din SUA şi din Europa, suprimarea libertăţii de exprimare", a transmis consiliul universităţii într-o declaraţie, care includea o adresă de e-mail pentru toţi studenţii care doresc să profite de oferta făcută de universitatea yemenită şi să se înscrie la cursuri.

Mii de studenţi s-au reunit sau au ridicat corturi în zeci de campusuri din Statele Unite în ultimele zile pentru a protesta cu privire la războiul Israelului din Gaza, intrat acum în a şaptea lună, aminteşte agenţia de presă britanică.

ADVERTISING

Manifestanţii au cerut preşedintelui american Joe Biden, care a susţinut dreptul Israelului de a se apăra, să facă mai mult pentru a opri vărsarea de sânge din Gaza şi au cerut şcolilor să renunţe la companiile care sprijină guvernul israelian.

Multe dintre şcoli, inclusiv Ivy League Columbia University din New York, au chemat poliţia pentru a stopa protestele.

SUA şi Regatul Unit au inclus din nou în acest an miliţia Houthi pe o listă de grupări teroriste, după ce atacurile lor asupra navelor din Marea Roşie şi din jurul Mării Roşii au afectat economiile globale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇