Ciocniri violente în campusul UCLA, între manifestanți pro-palestinieni și pro-israelieni (Video)

Ciocniri violente în campusul UCLA, între manifestanți pro-palestinieni și pro-israelieni (Video)

Ciocniri violente au avut loc între grupurile de protestatari pro-palestinieni și pro-israelieni, în campusul Universității California din Los Angeles (UCLA).

Ciocnirile au fost transmise în direct de televiziunea locală ABC7.

Ele au izbucnit marţi seara între manifestanţi pro-palestinieni şi un grup de contramanifestanţi israelieni.

Tensiunile au escaladat când un grup pro-israelian (cu oameni îmbrăcaţi în costume negre şi purtând măşti albe) a încercat să dărâme o tabără improvizată de celălalt grup.

ADVERTISING

Tabăra a fost înfiinţată în urma cu câteva săptămâni, aşa cum s-a întâmplat şi în alte campusuri universitare din Statele Unite.

Imaginile difuzate de ABC7 arată oameni cu bâte și bare de metal, care lovesc în baricadele improvizate, iar manifestanţii pro-palestinieni se apără cu pancarte sau umbrele.

Însă ambele grupuri au aruncat cu obiecte diverse unii asupra altora.

Poliţia din Los Angeles (LAPD) ”a răspuns imediat la apelul (conducerii UCLA) de ajutor în campus”, anunţă pe X un purtător de cuvânt al oraşului.

Tensiuni extrem de puternice se înregistrează în numeroase campusuri în întreaga Americă, pe fondul contestării războiului Israelului în Gaza.

ADVERTISING

Marţi, Poliţia din New York (NYPD) a intervenit la Universitatea Columbia - epicentrul mişcării pro-palestiniene - de unde a evacuat manifestanţi care se baricadau într-o clădire din noaptea de luni spre marţi.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇