Reacția BOR, după ce un preot a spus că „fetele frumoase atrag băieții, nu sunt chiar nevinovate. Dacă el face șase ani de pușcărie, să facă și ele trei, patru luni”

Reacția BOR, după ce un preot a spus că „fetele frumoase atrag băieții, nu sunt chiar nevinovate. Dacă el face șase ani de pușcărie, să facă și ele trei, patru luni”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a reacționat după ce preotul de la Valea Plopului a făcut o declarație revoltătoare, într-o conferință la Constanţa.

Preotul a spus că și fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare, pentru că ele atrag băieții și de aceea nu sunt chiar nevinovate.

În replică, Bănescu a numit afirmaţiile preotului Nicolae Tănase drept "o gândire barbar clericalizată, împotriva raţiunii, gingăşiei şi teologiei".

”„Dacă un băiat abuzează o fată, aceasta e şi ea vinovată”. Pentru că l-a ispitit. Doar e urmaşa Evei, se ştie. Ergo, să facă şi ea puşcărie. Iată o mostră de „gândire” barbar clericalizată, până în dinţi înarmată împotriva raţiunii, gingăşiei şi teologiei, reducţionistă până la anularea de sine, inspirată de cea mai proastă cu putinţă raportare la realitate şi la revelaţia biblică.

ADVERTISING

Într-o asemenea sumbră viziune, ispita nu e doar un substantiv feminin, ea este femeia sau feminitatea însăşi. Aprioric vinovată înaintea bărbatului şi bărbăţiei. Aceasta din urmă fiind, în context, doar un eufemism pentru bădărănia virilă, agresivă şi eventual barboforă. Ce trist! Când miezul creştinismului e doar libertate, dragoste, bucurie. Libertate responsabilă, dragoste agapică, bucurie a întâlnirii şi învierii", a scris pe Facebook Vasile Bănescu.

Declarația preotului

“Fetele frumoase atrag băieţi şi, pe urmă, băieţii intră în puşcărie că au tras de fete. Vor fi condamnaţi şi vor face puşcărie, dar fetele nu sunt chiar nevinovate. Trebuie luate şi ele la judecată.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dacă el face şase ani de puşcărie, să facă şi ea trei, patru luni. De ce? Păi, ăsta nu s-a agăţat aşa, oricum, de ea, s-a agăţat pentru că i-a sărit în ochi într-un chip special.

De aceea, creştinele noastre cândva aveau comportamentul lor, erau foarte atractive, aveau un anumit comportament în mers, în gândire, în privire”, a afirmat preotul Nicolae Tănase, citat de News.ro.

Declaratii scandaloase ale pr. Nicolae Tănase de la Valea Plopului

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇