Psiholog: Marijuana din România poate fi stropită cu pesticide, insecticide, otravă de șobolani. Provoacă tulburări neuronale grave

Psiholog: Marijuana din România poate fi stropită cu pesticide, insecticide, otravă de șobolani. Provoacă tulburări neuronale grave

Psihologul Eduard Bondoc, doctor în medicină în cadrul Clinicii de Psihiatrie din Craiova, a atras atenţia că marijuana din România nu este recreativă, aşa cum se întâmplă în Olanda, ci poate fi stropită cu insecticide, pesticide sau chiar otravă de şobolani care provoacă tulburări neuronale grave.

Psihologul Eduard Bondoc a vorbit, joi seară, la Medika TV, despre efectele negative ale drogurilor.

”Poate să ducă drogul la sarcină nedorită, poate să ducă drogul la boli cu transmitere sexuală, poate să ducă drogul la închisoare, la pierderea permisului pe viaţă, la criminalitate, la o grămadă de lucruri pe care copiii noştri nu le află de pe internet.

ADVERTISING

Acolo află că marijuana e bună, face plăcere, nu dă dependenţă şi totul e minunat şi hai să ne recreem, să bem ceva şi să luăm niște shoturi, să bem ceva şi după aia să fumăm nişte lucruri.

Numai că nu le explică nimeni că marijuana asta care este vândută în România are de 5 ori mai mult THC decât aia recreativă din cafenelele din Olanda”, a spus Eduard Bondoc la Medika TV.

Psihologul a mai precizat că marijuana din România poate fi tratată cu tot felul de substanţe.

”Mai mult, este stropită cu tot felul de lucruri pe care ei nu le ştiu şi astea pot fi pesticide, insecticide, otravă de şobolani, care provoacă tulburări neuronale grave, provoacă distrugere de neuroni şi de sinapse”, a spus Bondoc.

ADVERTISING

Dacă cineva vede cum se comportă un om care consumă droguri, spune psihologul, atunci se gândeşte de două ori dacă mai vrea să consume.

”În momentul în care văd un film în care pacientul este în sevraj, în momentul în care se urcă pe pereţi, în care rupe patul şi face o grămadă de acte antisociale şi dacă îl văd live cum face, atunci s-ar putea să se mai gândească o dată dacă se duc să tragă fumul ăla, să bea berea aia sau să facă alte lucruri”, a explicat medicul psiholog.

El a mai spus că la nivelul Clinicii de Psihiatrie Craiova, a fost demarat un proiect, ”Cu diriga la psiholog”, în care elevilor din şcoli li se prezintă riscurile consumului de droguri, dar acest proiect nu are susţinerea autorităţilor. 

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇