Proteste violente în Marea Britanie, după atacul cu cuțitul în care au fost uciși trei copii. 39 de polițiști au fost răniți (Video)

Proteste violente în Marea Britanie, după atacul cu cuțitul în care au fost uciși trei copii. 39 de polițiști au fost răniți (Video)

39 de ofiţeri de poliţie au fost răniţi în timpul unui protest în Southport, Marea Britanie, la câteva ore după ce a avut loc un priveghi pentru victimele atacului cu cuţitul în care au fost ucişi trei copii.

Un ofiţer a fost lăsat inconştient, iar unii au suferit răni grave la cap şi la faţă. Trei câini poliţişti au fost, de asemenea, răniţi, asupra a doi dintre ei fiind aruncate cărămizi.

Protestul, care, potrivit Poliţiei, ar fi implicat susţinători ai English Defence League, a început la doar câteva străzi distanţă de locul unde a avut loc priveghiul, lângă o moschee de pe St Luke's Road din Southport.

ADVERTISING

Cei implicaţi au aruncat cu cărămizi în moschee, au incendiat maşini şi pubele şi au provocat daune unui magazin local, a declarat Poliţia.

În total, 27 de ofiţeri au fost duşi la spital, iar 12 au fost trataţi la faţa locului, a declarat serviciul de ambulanţă.

Poliția a transmis că ofiţeri suplimentari vor rămâne în zonă ”pentru a asigura o prezenţă vizibilă şi pentru a linişti comunităţile”.

Comisarul şef adjunct Alex Goss a declarat că este ”dezgustător” că acest lucru se întâmplă într-o comunitate ”devastată”. El a adăugat că protestul a implicat multe persoane care nu locuiesc în zonă.

”Din păcate, infractorii au distrus pereţii grădinii pentru a putea folosi cărămizile pentru a-i ataca pe ofiţerii noştri şi au incendiat maşini. Acesta nu este un mod de a trata o comunitate, cu atât mai puţin o comunitate care este încă şocată de evenimentele de luni”, a spus el.

ADVERTISING

Un băiat în vârstă de 17 ani a fost arestat sub suspiciunea de crimă şi tentativă de crimă după atacul de luni asupra unui club de dans pentru copii din Hart Street.

Temeri pentru siguranţă

Familiile care locuiesc în apropiere au declarat pentru BBC că s-au temut pentru siguranţa lor în timp ce pietrele zburau pe lângă ei.

”Nu pot să cred că acest lucru se întâmplă în Southport”, a strigat o tânără din faţa maşinii sale, în timp ce încerca să îşi ducă fetiţa departe.

Violențele au început după ce sute de protestatari s-au adunat în apropierea unei moschei locale, atacând faţada acesteia, aruncând cu cărămizi, sticle, artificii şi pietre, mulţi având cagule şi eşarfe care le ascundeau feţele.

ADVERTISING

Poliţia a declarat că cei din spatele violenţelor au fost stimulaţi de postările de pe reţelele sociale care au sugerat în mod incorect o legătură islamistă cu atacul de luni.

Ministrul de interne Yvette Cooper avertizase anterior cu privire la dezinformarea legată de atac. Suspectul nu are legături cunoscute cu islamul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇