Proteste la Washington, înainte de ultimul pas pentru victoria lui Joe Biden: Trump va susține un discurs

Proteste la Washington, înainte de ultimul pas pentru victoria lui Joe Biden: Trump va susține un discurs

Marți, cu o zi înainte ca Congresul să certifice victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, mai mulți suporteri de-ai lui Donald Trump au ieșit în stradă să protesteze.

Miercuri este ziua în care Congresul se va reuni pentru a certifica voturile din Colegiul Electoral şi a declara victoria în alegeri a preşedintelui ales Joe Biden. De menționat este că, tot marți, statul american Georgia a organizat un scrutin important care va decide care partid – Republican sau Democrat – va deţine controlul în Senatul SUA.

Un reverend devine primul senator de culoare din Georgia. De ce au nevoie democrații pentru a prelua controlul în Senat

Miercuri, se numără toate aceste voturi, fiind așteptate rezultatele oficiale. Tot azi, se așteaptă ca protestele să continue și să devină și violente, ele fiind alimentate de acuzațiile de fraudă electorală emise de Trump, care nu a adus nicio dovadă pentru a-și susține afirmațiile.

ADVERTISING

Manifestanții nu au purtat măști

Așadar, americanii care îl susțin pe președintele în exercițiu al SUA au ieșit în stradă să-și spună oful, încă neacceptând faptul că Trump a pierdut alegerile de la începutul lunii noiembrie 2020.

Marți după-amiaza, oamenii s-au strâns în centrul Washingtonului, pe frig, însă fără a purta măști sanitare, relatează Washington Post.

Deși mulți parlamentari republicani l-au îndemnat pe Trump să nu mai încerce să răstoarne rezultatele alegerilor, refuzul său de a face acest lucru doar i-a impulsionat pe susţinătorii săi. O demonstrație programată pentru ziua de miercuri a primit autorizație pentru 30.000 de participanți!

Trump deja a anunțat pe Twitter că va ține un discurs, miercuri dimineața, la ora locală 11:00 (18:00 – ora României).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În plus, actualul lider de la Casa Albă i-a încurajat pe cei care au ieșit în stradă încă de marți.

”Nu o să stea pasivi în fața unei victorii furate”, a tunat Trump pe rețeaua online preferată.

Roger Stone a fost prezent marți la proteste

Timp de 8 ore, cei care au vorbit în cadrul manifestației au evocat teorii ale conspirației, au închis ochii și s-au rugat.

Cu puțin timp înainte de ora locală 20:00, participanții la protest au început să danseze pe o melodie country-rap, numită ”Roger Stone did nothing wrong/ Roger Stone nu a făcut nimic greșit”.

Stone, care a fost grațiat de Trump după ce a mințit Congresul și a obstrucționat justiția, a urcat el însuși pe scenă într-un costum cu dungi și purtând fedora cu pene. El a dansat pe ritmul melodiei.

Pe final de mandat, Trump și-a grațiat cuscrul condamnat pentru evaziune fiscală și fraudă. Pe listă se mai află și alte persoane controversate

ADVERTISING

”Am doar două cuvinte de zis. Mulțumesc, Iisus!”, a spus el la microfon.

Bineînțeles, mulțimea a început să-l aplaude și să-i scandeze numele.

”Sunt fericit să mă aflu aici alături de voi. În zilele astea sunt fericit să fiu oriunde, dar nu în penitenciar”, a explicat Stone.

Toată ziua de marți, oamenii au scandat împotriva portului măștilor sanitare, împotriva vaccinului antiCOVID, dar și a măsurilor de siguranță luate pentru a opri răspândirea coronavirusului.

Asta în timp ce SUA au doborât un nou record al morților zilnice provocate de SARS-CoV-2.

Nou record de morți din cauza Covid, în SUA. Aproape 4.000 într-o singură zi

Poliția va aresta manifestanții cu arme ilegale

De menționat este că organele de ordine nu se vor axa pe faptul că protestatarii nu poartă măști sanitare și încalcă practic regulile impuse în Washington. În schimb, forțele de ordine vor aresta pe oricine este înarmat ilegal.

De altfel, marți au și fost făcute arestări în acest sens, mai mulți bărbați aflându-se în posesia unor arme ilegale. În total, 6 persoane au fost arestate marți în Washington.

Ultimul pas pentru victoria lui Biden

Şedinţa comună a Congresului pentru numărarea voturilor electorilor este o procedură de rutină, fiind ultimul pas în confirmarea victoriei lui Biden.

Un grup de senatori republicani vrea să obţină, miercuri, amânarea certificării victoriei lui Biden, dar este improbabil ca efortul lor să modifice rezultatul votului electorilor.

Demonstranţii intenţionează să se adune la Monumentul Washington, Freedom Plaza şi Capitoliu. Grupul de extremă-dreapta Proud Boys, care a promovat violenţa, a anunţat că va participa incognito.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇