Protest spontan al funcționarilor publici din Camera Deputaților: Din 2017 nu am primit nicio mărire salarială

Protest spontan al funcționarilor publici din Camera Deputaților: Din 2017 nu am primit nicio mărire salarială

Funcţionarii publici parlamentari au organizat, marţi, un protest spontan, în faţa sălii de plen a Camerei Deputaţilor, fiind nemulţumiţi de salarii.

Peste 100 de funcţionari publici angajaţi ai Camerei Deputaţilor s-au strâns în faţa sălii de plen, la ora 11.00, și au protestat timp de o oră. Ei au afişat mai multe pancarte pe care scria „Solidari cu angajaţii SGG”, „Ne-am săturat de băşcălie”, „Ne-aţi ignorat destul”.

Funcţionarii publici parlamentari susţin că primesc salarii prea mici.

Preşedintele Sindicatului funcţionarilor publici parlamentari din Camera Deputaţilor, Alina Grigorescu, a declarat că, din anul 2017, această categorie profesională nu a mai primit o mărire salarială.

ADVERTISING

"Problema este că din 2017 nu am mai primit nicio mărire salarială. Suntem la acest nivel. Este o instituţie fundamentală a statului român, noi ne facem cu seriozitate meseria, suntem de multe ori noi cei care îi învăţăm pe ei cum să facă legi, ce e constituţional şi ce nu şi avem salarii 10% din veniturile domnilor deputaţi şi senatori.

Credem că numai intrinsec se pot realiza prerogativele constituţionale ale Parlamentului, adică împreună, şi vrem să fim trataţi cel puţin decent", a susţinut Grigorescu, la Palatul Parlamentului.

ADVERTISING

Ea a punctat că unul dintre mesajele transmise la protestul spontan de marţi a fost "Ne-am săturat de băşcălie".

"Băşcălie însemnând şi hai la un team building după ce ies la pensie şi un soi de băşcălie agresivă este şi ce a spus domnul Dancă în legătură cu noi, adică suntem lipitori. Da. Suntem lipitori cu studii superioare, unii dintre noi cu doctorate, alţii cu masterate în studii europene. Suntem absolut calificaţi şi supracalificaţi.

Deci, dacă comparăm cu salariul unui grefier, grefierii nu în fiecare caz au studii superioare, sunt de trei ori mai mari salariile. Cert este că nu mai putem sta cu acest salariu. Inflaţia cumulată din 2017 până în prezent e 40%, nu putem să ne prorogăm blocări de indexare vieţilor noastre", a explicat Alina Grigorescu.

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇