Protest al polițiștilor locali, în fața Guvernului: Vor spor de 75% pentru weekend și sărbători

Protest al polițiștilor locali, în fața Guvernului: Vor spor de 75% pentru weekend și sărbători

Poliţiştii locali vor protesta, miercuri, în faţa Guvernului, având mai multe solicitări de natură financiară.

Protestul este organizat de Federaţia Naţională a Sindicatelor Unite din Poliţia Locală România, afiliată la Blocul Naţional Sindical, şi va avea loc între orele 10.00 şi 13.00.

Aceştia au transmis şi lista revendicărilor:

1. Aplicarea condiţiilor de muncă, prevăzute de Legea Poliţiei Locale nr. 155/2010, pentru poliţiştii locali;

2. Acordarea valorilor normelor de hrană obligatorii, pentru personalul poliţiei locale conform Ordinului MDPLA nr. 893/2023, O.G. Nr.26/1994 şi H.G. nr. 1474/2009;

ADVERTISING

3. Acordarea unei compensaţii financiare personalului poliţiei locale, pentru munca desfăşurată în zilele de weekend şi sărbători legale;

4. Modificarea prevederilor OUG nr. 63/2010, în sensul înlocuirii sintagmei 1 post/1.000 locuitori/ cu 1 poliţist local/1.000 locuitori.

La începutul lunii decembrie 2023, Federaţia Naţională a Sindicatelor Unite din Poliţia Locală a demarat o campanie publică pentru a atrage atenţia importanţei existenţei poliţiştilor locali în societate.

”Stimaţi guvernanţi, vă atragem atenţia să aveţi în vedere introducerea personalului din poliţia locală ca beneficiar al sporului de 75% pentru munca desfăşurată în weekend şi sărbători legale, alături de celelalte categorii de personal din domeniul apărare naţională, ordine publică şi securitate naţională(...). Baza de calcul pentru acordarea acestor drepturi o reprezintă solda de funcţie/salariul de funcţie/salariul de bază cuvenit(ă)”, arătau atunci poliţiştii locali.

ADVERTISING

Poliţiştii locali au avertizat că sunt singura structură bugetară din România care îşi desfăşoară activitatea în zilele de weekend şi sărbători legale care nu primeşte acest spor.

Poliţiştii locali au făcut un protest şi în martie, la sediul Ministerului Dezvoltării.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇