Sute de polițiști locali au protestat la sediul Ministerului Dezvoltării. Au avut discuții cu ministrul Veștea (Foto)

Sute de polițiști locali au protestat la sediul Ministerului Dezvoltării. Au avut discuții cu ministrul Veștea (Foto)

Federaţia Naţională a Sindicatelor Unite din Poliţia Locală România a organizat, marţi, un protest în faţa Ministerului Dezvoltării.

Poliţiştii locali solicită beneficii materiale pentru condiţii deosebite de muncă, introducerea obligativităţii acordării normei de hrană pentru poliţiştii locali, în condiţiile în care doar jumătate dintre ei, la nivel naţional, au acest beneficiu, dar şi modificări în ceea ce priveşte legislaţia în baza căreia funcţionează Poliţia Locală.

O delegaţie a fost primită de ministrul Dezvoltării Adrian Veştea, care a promis rezolvarea principalelor revendicări. Ca urmare, polițiștii au anunțat că protestul programat pentru miercuri se suspendă.

image-5

”Întâlnirea s-a încheiat. Reprezentanții Ministerului Dezvoltării au dat asigurări că vor rezolva cele 2 principale revendicări, respectiv: respectarea în totalitate a prevederilor legii 155/2010, inclusiv art. 35, lit. b (articol referitor la încadrarea activităţii în condiţii deosebite, speciale sau alte condiţii de muncă, potrivit legii) și acordarea de compensaţii pentru efectuarea serviciului în SDSL (munca prestată în zilele de repaus săptămânal și sărbători legale - n.r.). Cel târziu săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire pe acestă temă”, au transmis sindicaliştii.

ADVERTISING

Sindicaliştii reclamă că Statutul poliţiştilor este blocat de 4 ani. La începutul lunii decembrie 2023, Federaţia Naţională a Sindicatelor Unite din Poliţia Locală a demarat o campanie publică pentru a atrage atenţia asupra importanţei existenţei poliţiştilor locali în societate. Campania se intitulează #şinoiexistăm!

image-6
image-7

Foto: Blocul Național Sindical


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇