Protest AUR cu îmbrânceli și arestări la Romexpo: Jandarmeria îi apără pe austrieci, Ursula nu uita, România nu te vrea (Galerie foto)

Protest AUR cu îmbrânceli și arestări la Romexpo: Jandarmeria îi apără pe austrieci, Ursula nu uita, România nu te vrea (Galerie foto)

Câteva sute de simpatizanţi AUR au protestat, miercuri, în faţa Romexpo, unde are loc congresul Partidului Popularilor Europeni (PPE). 

Liderul AUR, George Simion, prezent la protest, i-a acuzat pe jandarmi că „îi apără pe austrieci” şi că au provocat protestatarii pentru a găsi motive să-i aresteze.

"Jandarmeria îi apără pe austrieci - de vină sunt aceşti jandarmi care apără hoţia. Jandarmii au instigat, au provocat. Ei o apără pe Ursula. Veniţi aici, în faţă la Romexpo, unde jandarmii apără hoţii", spune George Simion într-o transmisie live pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISING

Protestatarii aflaţi la Romexpo, printre care se află şi europarlamentarul Cristi Terheş, au fluturat steaguri tricolore şi au scandat lozinci precum "Hoţii, hoţii!", "Ursula nu uita, România nu te vrea", "Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie", "Jandarmeria - apără hoţia", "PSD şi PNL, aceeaşi mizerie" şi "Suveranitate".

Aceştia au acuzat Jandarmeria că au reţinut un minor de 17 ani, aflat la protest, şi au cerut eliberarea acestuia.
Reprezentanţii Jandarmeriei au precizat că o persoană a forţat cordonul de jandarmi şi a încercat să îi instige şi pe ceilalţi participanţi.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇