Iohannis a promulgat legea care le dă puteri sporite polițiștilor locali

Iohannis a promulgat legea care le dă puteri sporite polițiștilor locali

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care le dă puteri sporite polițiștilor locali, astfel încât aceștia să le poată cere șoferilor care încalcă regulile de circulație documentele.

Proiectul a fost adoptat luna trecută de Camera Deputaților cu 177 de voturi pentru, 27 împotrivă și 35 de abțineri.

Au votat pentru toți deputații PSD și PNL prezenți, 34 din 35 de deputați USR și toți reprezentanții minorităților naționale. Un deputat USR și toți cei de la AUR s-au abținut, în timp ce de la UDMR toată lumea a votat împotrivă. În rândul deputaților neafiliați, doar 2 au votat pentru, în timp ce 12 s-au abținut și tot atâția au fost împotrivă.

ADVERTISING

Potrivit unui amendament introdus în cadrul dezbaterilor deputaților din Comisia pentru Transport și Infrastructură, șoferii vor avea obligația să prezinte „poliției rutiere sau poliției locale datele de identificare”, altfel vor primi amendă ce poate ajunge până la 2.900 de lei în cazul mașinilor personale și până la 14.500 de lei în cazul celor înmatriculate pe numele unei firme.

Până acum, polițiștii locali puteau amenda un șofer care, de exemplu, a parcat neregulamentar, doar dacă îl prindeau în flagrant. Altfel, un polițist local nu putea contacta proprietarul autoturismului pentru a afla identitatea șoferului.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇