Primul județ cu hartă de urşi

Primul județ cu hartă de urşi

O hartă ce include localităţile şi zonele din Sălaj în care a fost semnalată prezenţa urşilor, în acest an, a fost făcută publică joi, de autorităţile judeţene.

„Prezenţa ursului a fost semnalată, în ultima perioadă, în mai multe zone ale judeţului, chiar dacă habitatul său natural al ursului nu include pădurile de pe raza Sălajului. Pentru a veni în sprijinul populaţiei, Instituţia Prefectului Sălaj a realizat, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj şi Direcţia Silvică (DS) Sălaj, o hartă cu localităţile în care au fost identificate exemplare de urs în acest an”, se arată în postarea menţionată.

ADVERTISING

Potrivit acestei hărţi, urşi au fost semnalaţi în aproape 30 de localităţi şi zone din partea estică a judeţului.

"Subliniem faptul că, potrivit specialiştilor, în general, prezenţa ursului în Sălaj este legată de anumite perioade de tranzit, făra ca acesta să se stabilească în zonă, care este în afara arealului speciei, acest animal fiind capabil să parcurgă, la nevoie, zeci de kilometri pe zi. În aceste condiţii, harta include locaţiile în care a fost semnalat ursul în acest an, habitalul său obişnuit fiind în judeţele învecinate", adaugă autorităţile judeţene.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acestea fac şi câteva precizări, pentru a evita întâlnirea accidentală cu ursul în pădure şi în situaţia în care această întâlnire are totuşi loc.

Totodată, cetăţenii sunt avertizaţi că în cazul apariţiei unui urs în intravilanul localităţilor, sesizarea cazurilor se face de către orice persoană, prin apelarea numărului unic de urgenţă 112. 

Vezi și:

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇