Primarul Braşovului critică OUG împotriva urşilor: Imaginaţi-vă un primar, un vânător, un veterinar şi un jandarm, faţă în faţă cu un urs

Primarul Braşovului critică OUG împotriva urşilor: Imaginaţi-vă un primar, un vânător, un veterinar şi un jandarm, faţă în faţă cu un urs

Primarul Braşovului, Allen Coliban (USR PLUS), a criticat ordonanţa de urgenţă a Executivului împotriva urşilor.

Edilul a spus că actul normativ doar pasează responsabilitatea în plan local şi aceste reglementări vor crea probleme.

Coliban atrage atenţia că OUG privind urşii ridică mai multe probleme:

„O privesc ca pe o pasare a responsabilităţii către nivelul local, unde de altfel există şi presiunea şi lucrul acesta poate genera nişte probleme mari pe termen lung. Imaginaţi-vă o celulă de criză formată dintr-un primar, un vânător, un medic veterinar şi un jandarm, care se trezesc faţă în faţă cu un urs şi trebuie să ia pe loc o decizie.

ADVERTISING

Din punctul meu de vedere, modul în care se pasează această decizie nu este suficient detaliat şi nu ni se dau suficiente instrumente, astfel încât să ne asigurăm că gestionarea speciei urs şi a interacţiunilor dintre populaţie şi specie se face într-un mod corect, într-un mod coerent, într-un mod unitar la nivelul ţării”, a explicat Allen Coliban, joi la RFI.

Edilul din Braşov a adăugat că „în relaţia cu Comisia Europeană şi cu normele internaţionale, ministerul este cel responsabil, ca reprezentant al statului român pe acest domeniu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ministerul şi Academia luau până acum astfel de decizii. Iată că acum, aceste decizii se trec în mâna unor oameni care nu întotdeauna sunt calificaţi şi nu au expertiza profesională să ia aceste decizii”.

Citește mai multe despre această ordonanță:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇