Primele declarații ale lui Vladimir Putin, după atacul sângeros de la Moscova

Primele declarații ale lui Vladimir Putin, după atacul sângeros de la Moscova

Președintele rus Vladimir Putin s-a adresat națiunii, sâmbătă, acestea fiind primele declarații oficiale după atacul sângeros care a avut loc, vineri seara, într-un mall din Moscova.

Putin și-a ținut discursul la o masă, încadrat de două steaguri rusești.

În discursul său, Vladimir Putin a mulțumit serviciilor de urgență și serviciilor speciale pentru eforturile lor după atacul de la Moscova, informează BBC.

ADVERTISING

Putin a mai spus că atacatorii au încercat să evadeze spre Ucraina, dar au fost luate măsuri pentru întărirea securității.

Președintele rus a anunțat și o zi de doliu, duminică, 24 martie, a spus că ce s-a întâmplat la Crocus a fost un „atac sângeros și barbar” și a transmis condoleanțe tuturor familiilor îndurerare: „Întreaga țară, întregul popor jelește alături de voi”.

El a mai spus că toți cei responsabili vor fi pedepsiți. „Dușmanii noștri nu vor reuși să ne dividă”, a dat asigurări Putin.

Sâmbătă dimineața, bilanțul tragic al atacului care a avut loc vineri seara la Moscova, la o sală de concerte dintr-un mall, a ajuns la cel puțin 115 morți, printre care și copii, și peste 145 de răniți. Între timp, masacrul a fost revendicat de Statul Islamic, iar SUA susțin că au informații care confirmă varianta.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Doi suspecți au fost reținuți după o urmărire în apropierea granițelor cu Belarus și Ucraina, iar FSB l-a anunțat pe Putin că au fost reținuți 11 suspecți, printre care se află și cei patru teroriști implicați în atac.

Presupuşii autori ai atacului ar fi folosit „arme automate" şi au incendiat clădirea cu un „lichid inflamabil", iar serviciile de securitate ruse susțin că suspecţii aveau „contacte" în Ucraina şi intenţionau să fugă în această ţară.

Agenţia Reuters, care citează Baza, un post de ştiri despre care afirmă că are contacte bune în cadrul securităţii ruseşti, notează că 28 de persoane decedate au fost găsite într-o toaletă, iar 14 pe o scară la Crocus City Hall. De asemenea, multe mame au fost găsite moarte ţinându-şi copiii la piept.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇