Polițiștii protestează în toată țara în ultima zi a anului: "Am rămas fraierii sistemului bugetar!" Ministrul Bode le face promisiuni

Polițiștii protestează în toată țara în ultima zi a anului: "Am rămas fraierii sistemului bugetar!" Ministrul Bode le face promisiuni

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, s-a întâlnit, miercuri, cu sindicaliştii din sistem care cer garanţii că îngheţarea salariilor nu se va aplica personalului din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională. Până vor primi aceste garanţii, poliţiştii organizează, joi, între orele 10:00 şi 12:00, proteste în faţa prefecturilor din întreaga ţară.

Sindicatul Europol a anunţat, miercuri, că sindicaliştii din sistem s-au întâlnit cu ministrul Lucian Bode şi au discutat despre OUG care prevede îngheţarea salariilor şi a sporurilor. La întâlnire au participat reprezentanţi ai sindicatelor reprezentative (Federaţia PUBLISIND, Uniunea „Forţa Legii”, FSNPPC, Federaţia „A. I. Cuza”, Federaţia „Sed Lex”).

ADVERTISING

”Ministrul Bode a început întâlnirea prin declararea intenţiilor bune pe care le are pentru a rezolva probleme existente la nivelul MAI. A mai spus că 'nimănui nu îi convine' să aibă câte 100 de poliţişti în faţa fiecărei prefecturi. Înţelege însă că acestea sunt instrumentele sindicale pentru că la rândul său a activat în zona sindicală în trecut”, a transmis sindicatul Europol.

Sindicaliştii i-au transmis ministrului că ”poliţiştii au rămas fraierii sistemului bugetar, care nu au beneficiat de nicio măsură compensatorie pe perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă, au executat în ultimele 8 luni toate misiunile legate de pandemie fără să pună condiţii, au efectuate sute de ore suplimentare”.

ADVERTISING

”Peste 12.000 de colegi au fost infectaţi şi 30 au trecut la cele veşnice”, au anunţat sindicaliştii, precizând că au cerut ministrului garanţii că îngheţarea salariilor nu se va aplica personalului din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

”În finalul întâlnirii, ministru Bode a precizat că a luat în considerare argumentele organizaţiilor sindicale şi tensiunile ridicate la nivelul personalului MAI, sens în care a precizat că există mai multe variante de lucru şi ne solicită să vedem rezultatul acestora după şedinţa de Guvern care va avea loc în această după amiază”, se mai arată în comunicatul Sindicatului Europol.

ADVERTISING

Sindicaliştii vor organiza, joi, un protest, între orele 10:00 – 12:00, în faţa fiecărei prefecturi din ţară.

”Salutăm, de asemenea, solidaritatea colegilor din penitenciare, al grefierilor şi al funcţionarilor din administraţia publică centrală, care vor veni alături de noi la protestul de mâine”, au mai transmis sindicaliştii.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇