Cîţu spune că s-a ajuns la un compromis: Salariul minim va creşte puţin peste rata inflaţiei

Cîţu spune că s-a ajuns la un compromis: Salariul minim va creşte puţin peste rata inflaţiei

Premierul Florin Cîţu, a afirmat, luni, că s-a găsit ”o formulă de compromis” pentru creșterea salariului minim, acesta urmând a fi majorat cu 3,1%, mai mult decât este rata inflaţiei, estimată la 1,8%. ”Arată că susţinem veniturile mici ale românilor, în acelaşi timp înţelegem costurile pentru antreprenori”, a afirmat premierul.

citizen

”Economia României trece printr-o criză economică, alături de toate economiile lumii. Pe de o parte, antreprenorii care au dus greul anul trecut, au susţinut economia în această perioadă de criză au venit cu propunerea de a menţine  - de a nu creşte salariul minim în economie, pe de altă parte sindicatele au venit cu propunerea de a creşte salariul minim pe economie cu peste 7%”, a afirmat, luni, după şedinţa de Guvern, Florin Cîţu.   

Acesta a precizat că s-a găsit o formulă de compromis.   

citizen

”Eu spun că am găsit o formulă de compromis pentru toată lumea. Salariul minim va creşte puţin peste rata inflaţiei. Rata inflaţiei este estimată anu acesta sub 2%, 1,8%, salariul minim va creşte cu 3,1% pentru anul  viitor. Asta arată că susţinem veniturile mici ale românilor, în acelaşi timp înţelegem costurile pentru antreprenori şi credem noi că este  formula care să susţină dinamica economiei în 2021 şi în viitor”, a mai declarat Cîţu.   

citizen

Premierul şi ministrul Muncii, Raluca Turcan, au avut, luni, consultări cu reprezentanţii Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, pe tema creşterii salariului minim brut pe ţară garantat în plată, pentru anul 2021.  

Guvernul are în vedere creşterea salariului minim brut pe ţară garantat în plată pentru anul 2021 cu un nivel care să depăşească rata inflaţiei, respectiv cu 70 de lei brut, de la 2.230 de lei la 2.300 de lei brut/lunar.  

Cartel Alfa a anunţat deja acţiuni de protest, sindicaliştii fiind nemulţumiţi de creşterea cu doar 41 de lei net a salariului minim


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇