Orban, prima reacție după petrecerea de ziua lui din Parlament: Lucrul acesta se întâmplă peste tot la locul de muncă

Orban, prima reacție după petrecerea de ziua lui din Parlament: Lucrul acesta se întâmplă peste tot la locul de muncă

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat că petrecerea de ziua lui care a avut loc marți seara la Parlament nu a fost organizată de el.

Șeful liberalilor a precizat că mai mulți colegi au venit să îi ureze la mulți ani la finalul programului și că, așa cum era firesc, i-a servit cu mâncare și băutură.

”Până la ora 20.00 am avut program de lucru. Nu s-a emis nicio invitație, oamenii au venit să îmi spună la mulți ani. În biroul meu era ședința coaliției. Nu a fost o petrecere organizată, la finalul programului meu au fost mai mulți colegi care m-au așteptat. Cum era firesc, le-am oferit mâncare și băutură”, a spus Orban.

ADVERTISING

În ceea ce privește faptul că cei prezenți nu purtau măști de protecție, liderul PNL a declarat că asta s-a întâmplat când el nu era prezent.

”S-a întâmplat când eu nu eram prezent. Apoi, de față cu mine, regulile au fost respectate”, a spus Orban.

Însă jurnaliștii au insistat, afirmând că regula purtării măștii a fost încălcată și în prezența sa.

”Nu poți să porți mască atunci când mănânci”, a replicat însă șeful PNL.

Întrebat dacă după evenimentul de aseară toți oamenii pot organiza de acum petreceri la locul de muncă, Ludovic Orban a spus că ”lucrul acesta se întâmplă în realitate, peste tot la locul de muncă se adună colegi să îi ureze la mulți ani unui sărbătorit”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ministrul de Interne îi ia apărarea lui Orban

Ministrul de Interne, Lucian Bode, îi ia apărarea lui Orban, afirmând că, în opinia lui, evenimentul de marți nu a fost petrecere.

„Eu consider că nu a fost o petrecere. Eu nu definesc ceea ce s-a întâmplat acolo o masă festivă, o petrecere. Este foarte greu să încadrez acest eveniment, neparticipând la el. (…)

Niciodată structurile MAI nu au sancționat pe cineva doar pe baza imaginilor apărute în spațiul public”, spune ministrul de Interne, Lucian Bode.

Petrecere la Parlament

Ludovic Orban a încălcat regulile antiCOVID de ziua lui, al doilea an consecutiv. Dacă anul trecut, din postura de premier, petrecerea a fost la Guvern, acum, când e președinte al Camerei Deputaților, politicienii s-au adunat într-o sală din Parlament.

ADVERTISING

Liderul PNL a împlinit ieri 58 de ani. Jurnaliștii de la Parlament au filmat zeci de politicieni care s-au strâns în Salonul Spaniol, încăpere care se află exact lângă biroul lui Orban.

Potrivit imaginilor difuzate de Digi24, în încăpere au intrat oameni cu cutii de pizza și pungi cu mâncare, iar cei de după uși nu purtau măști de protecție, așa cum prevede legislația în vigoare.

Mai mult, petrecerile și aniversările nu sunt permise la acest moment, relaxări în acest domeniu fiind anunțate de premierul Florin Cîțu de la 1 iunie încolo.

Petrecere în coaliție de ziua lui Ludovic Orban

Citește și despre alte cazuri în care politicienii au încălcat legea în pandemie:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇