Ludovic Orban recidivează și încalcă și anul acesta restricțiile COVID de ziua lui. Acum, petrecerea e la Parlament (Video)

Ludovic Orban recidivează și încalcă și anul acesta restricțiile COVID de ziua lui. Acum, petrecerea e la Parlament (Video)

Ludovic Orban a încălcat regulile antiCOVID de ziua lui, al doilea an consecutiv. Dacă anul trecut, din postura de premier, petrecerea a fost la Guvern, acum, când e președinte al Camerei Deputaților, politicienii s-au adunat într-o sală din Parlament.

Liderul PNL împlinește astăzi 58 de ani. Jurnaliștii de la Parlament au filmat zeci de politicieni care s-au strâns în Salonul Spaniol, încăpere care se află exact lângă biroul lui Orban.

Potrivit imaginilor difuzate de Digi24, în încăpere intră oameni cu cutii de pița și pungi cu mâncare, iar cei de după uși nu poartă măști de protecție, așa cum prevede legislația în vigoare.

ADVERTISING

Mai mult, petrecerile și aniversările nu sunt permise la acest moment, relaxări în acest domeniu fiind anunțate de premierul Florin Cîțu de la 1 iunie încolo.

Când i s-a vorbit despre aceste imagini, Cîțu a fost vizibil luat prin surprindere, evitând răspunsul la întrebarea jurnaliștilor dacă a fost și el invitat la petrecere. El a spus că a fost la ședința coaliției de guvernare.

Premierul a ocolit un răspuns direct, spunând că nu a văzut imaginile și nu le poate comenta, dar a recunoscut că o astfel de petrecere încalcă restricțiile în vigoare la acest moment.

Petrecere în coaliție de ziua lui Ludovic Orban

Anul trecut, în spațiul public a apărut o fotografie în care Ludovic Orban și miniștrii Raluca Turcan, Lucian Bode, Virgil Popescu și Bogdan Aurescu stăteau relaxați în jurul unei mese pe care erau diverse băuturi alcoolice și farfurii cu mâncare. Orban și Aurescu și fumau în interior, încălcând, astfel, încă o lege.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

După ce opinia publică a condamnat gestul celor care la vremea respectivă impuneau legile anti-COVID, Orban a spus că, ”dacă e nevoie”, va plăti amenda.

Ulterior, cei 5 s-au autodenunțat la poliție și au plătit amenzi în total de 12.000 de lei, atât pentru încălcarea restricțiilor COVID, cât și pentru fumat în interior.

Citește și despre alte cazuri în care politicienii au încălcat legea în pandemie:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇