Marcel Ciolacu a fost surprins la masă cu 10 persoane, fară mască, într-un restaurant. Toți cei prezenți au fost amendați

Marcel Ciolacu a fost surprins la masă cu 10 persoane, fară mască, într-un restaurant. Toți cei prezenți au fost amendați

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a fost fotografiat, sâmbătă seara, încălcând măsurile de protecție față de COVID-19.

În imaginile apărute, Ciolacu stă la o masă cu 10 persoane, desi legea impune maximum 6, și fără să poarte mască. Imaginile au fost surprinse la restaurantul unei pensiuni din Buzău.

Poliția a fost anuntață și după control a transmis că a aplicat sancțiuni administratorului pensiunii, arată Digi 24.

Poliția a precizat că la momentul sosirii agenților la pensiune, aceștia au constatat că în interiorul incintei se aflau 3 persoane și alte 3 erau în afara spațiului închis.

„S-a constatat că parte din personal nu respecta întocmai măsurile de protecție individuală.  Astfel, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, conform Legii nr. 55/2020 privind privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

ADVERTISING

Totodată, polițiștii au reprelucrat administratorului unității turistice prevederile legale instituite de starea de alertă și necesitatea respectării măsurilor pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Având în vedere și imaginile apărute în spațiul public, polițiștii vor continua verificările pentru a stabili cu exactitate derularea activităților la locația operatorului economic și dispunerea măsurilor legale care se impun”, au transmis polițiștii.

Romașcanu: Lucrurile nu au stat chiar așa

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, care a fost și el prezent la pensiune, a intervenit la Realitatea Plus susținând că lucrurile nu au stat așa cum se vede în imagini.

ADVERTISING

El a menționat că cei care se văd în fotografie stând împreună la o singură masă erau de fapt trei grupuri care ocupau trei mese, iar fotografia a fost făcută in timpul celor câteva secunde în care au apropiat, pentru scurt timp, cele trei mese.

„Noi ne-am întâlnit... Am fost trei grupuri la trei mese. Poza este făcută când ne-am așezat toți la o masă. (...) Lucrurile nu au fost așa cum au fost prezentate. Am stat trei grupuri la trei mese. 30 de secunde, un minut, am alăturat mesele...”, a declarat Romașcanu.

El a spus că dacă situația ar fi fost altfel, echipajul de poliție chemat la restaurant ar fi constatat acest lucru și ar fi fost aplicată o sancțiune.

ADVERTISING

„Furnizorul acestei fotografii... a sunat la 112. (...) A venit un echipaj de poliție. (...) Atât timp cât a fost echipajul... Au venit, s-au lămurit. (...) Deci, dacă era de sancționat, ar fi fost sancțiune”, a punctat Romașcanu.

Totuși, Romașcanu a precizat că regretă incidentul și a îndemnat populația să respecte regulile. „Îmi pare rău că a apărut așa ceva, și îndemnul meu e să respecte regulile”, a spus el.

UPDATE 12:25 - Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, a anunţat că toate persoanele care apar în imaginile respective au fost identificate şi au fost aplicate amenzi în valoare totală de 21.000 de lei, din cauza nespectării normelor în vigoare privind prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV 2, fiind mai multe de 6 persoane la o masă.

Comisarul de poliţie Georgian Drăgan a adăugat că a fost sancţionat şi reprezentantul operatorului economic pentru neluarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19.

 „Au fost efectuate verificări, în urma cărora au fost identificate toate persoanele care apar în imaginile din spaţiul public, acestea fiind sancţionate contravenţional, pentru că erau mai mult de 6 persoane la o masă.

De asemenea, reprezentantul operatorului economic a fost sancţionat, pentru neluarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. Cuantumul total al sancţiunilor este de 21.000 de lei.6”, a spus Drăgan, citat de News.ro.

EXCLUSIV Marcel Ciolacu sfidează regulile de protecție în plină epidemie de coronavirus

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇