Nelu Tătaru și Costel Alexe au fost pozaţi într-un iglu de plastic, la o aşa-zisă terasă. Reacția lui Orban

Nelu Tătaru și Costel Alexe au fost pozaţi într-un iglu de plastic, la o aşa-zisă terasă. Reacția lui Orban

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, și Costel Alexe, fostul ministru al Mediului, au fost surprinși la un local, în timp ce luau masa într-un iglu de plastic.

Este vorba despre un cort în formă de iglu, construcție metalică acoperită cu folie de plastic.

Întâlnirea dintre cei doi a avut loc duminică, în jurul orei 15:30, potrivit 7Iași.ro. Publicația locală a și postat câteva fotografii cu cei doi oficiali.

La întrevedere au participat și consiliera ministrului Tătaru și familia lui Alexe, soția și cei doi copii.

ADVERTISING

După ce au luat masa, soția și cei doi copii ai lui Costel Alexe au plecat. Nelu Tătaru, consiliera acestuia și Costel Alexe au mai petrecut împreună câteva ore în acel local îmbrăcat în plastic, conform sursei citate.

Această știre i-a atras atenția fostului primar general al Capitalei, Gabriela Firea, care a comentat întâmplarea într-o postare pe Facebook:

Nu, nu sunt “raspandaci” adolescenti si tineri - cum le zice Orban, nu sunt nici tarani agricultori din piete - “Zone...

Posted by Gabriela Firea on Monday, November 9, 2020

Ce spune Orban

Despre acest subiect, premierul Ludovic Orban spune că duminică ”nu era în vigoare restricția” referitoare la terasele care fentează legea devenind practic spaţii închise.

ADVERTISING

Imaginile sunt făcute publice în condițiile în care astfel de construcții sunt interzise începând de luni, după cum a anunțat Raed Arafat, șeful DSU.

Vineri, Arafat a subliniat că multe dintre terase, de când au scăzut temperaturile, au găsit tot felul de metode pentru a reduce neplăcerile cauzate de frig și, practic, au devenit spații închise.

Astfel, el a explicat ce înseamnă noțiunea de terasă, afirmând că definiția este cea din legea privind interzicerea fumatului în spații publice.

”A mai fost introdusă o clarificare – ce înţelegem prin terasă. Unele au devenit închise de când s-a făcut frig, au pus sticlă, tot felul de tipuri de pereți, dar devin închise. Definiția terasei este clară, care se încadrează în definiţia spaţiilor închise din Legea anti fumat 349 din 2009.

ADVERTISING

Un spaţiu închis este cel care are un acoperiş şi două laturi, indiferent dacă sunt permanente sau temporare. Orice spaţiu care are astfel de descriere se tratează ca spaţiu închis şi atunci se aplică regula privind restaurantele. Aceste spaţii nu pot fi tratate ca terase în spaţii deschise”, a spus Arafat vineri.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇