Arafat anunţă controale la terase: S-a făcut frig şi multe au devenit închise, aşa că nu pot funcţiona ca fiind în aer liber

Arafat anunţă controale la terase: S-a făcut frig şi multe au devenit închise, aşa că nu pot funcţiona ca fiind în aer liber

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, vineri, că terasele rămân în continuare deschise, după intrarea în vigoare, de luni, a noilor restricții la nivel național.

Însă el a subliniat că multe dintre ele, de când au scăzut temperaturile, au găsit tot felul de metode pentru a reduce neplăcerile cauzate de frig și, practic, au devenit spații închise.

Astfel, Raed Arafat a explicat ce înseamnă noțiunea de terasă, afirmând că definiția este cea din legea privind interzicerea fumatului în spații publice.

ADVERTISING

”A mai fost introdusă o clarificare – ce înţelegem prin terasă. Unele au devenit închise de când s-a făcut frig, au pus sticlă, tot felul de tipuri de pereți, dar devin închise. Definiția terasei este clară, care se încadrează în definiţia spaţiilor închise din Legea anti fumat 349 din 2009.

Un spaţiu închis este cel care are un acoperiş şi două laturi, indiferent dacă sunt permanente sau temporare. Orice spaţiu care are astfel de descriere se tratează ca spaţiu închis şi atunci se aplică regula privind restaurantele. Aceste spaţii nu pot fi tratate ca terase în spaţii deschise”, a spus Arafat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Secretarul de stat a precizat că se vor face controale, iar acolo unde nu se respectă regulile se vor aplica sancțiuni.

Executivul Orban a adoptat joi noapte, printr-o hotărâre de guvern, deciziile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pentru limitarea răspândirii pandemiei de COVID-19.

Vezi articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇