Raluca Turcan și Vlad Voiculescu au cerut să fie amendați, după ce au fost surprinși fără mască. Ministrul Sănătății și-a pus echipa să sune UPDATE

Raluca Turcan și Vlad Voiculescu au cerut să fie amendați, după ce au fost surprinși fără mască. Ministrul Sănătății și-a pus echipa să sune <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span>

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat, miercuri, că a cerut să fie amendată după ce în presă au apărut fotografii cu ea fără mască la un eveniment în aer liber.

"Am solicitat să fiu amendată. Consider că este corect, chiar dacă au fost doar câteva momente și în tot restul timpului, am respectat regulile. A fost o neatenție, pentru care îmi pare rău, nicidecum nu a fost o sfidare sau nepăsare", a scris Turcan pe Facebook.

ADVERTISING

Pe de altă parte, ministrul susține că o altă imagine în care apare în interior cu mai multe persoane și fără măști de protecție ar fi veche și acuză PSD pentru manipulare.

"Înțeleg criticile și mi le asum, dar trebuie să explic și manipulările care au apărut mai ales în mediul on-line: într-un mod tipic lor, cei de la PSD au suprapus imagini de la acțiunea de împădurire cu fotografii mai vechi, cum este fotografia în care apar la masă alături de echipa mea din Sibiu, asta arată și direcția vădit manipulatoare a acestei situații", a punctat ministrul.

În încheierea mesajului, Raluca Tucan a făcut apel la respectarea regulilor.

ADVERTISING

"Este important să respectăm toți regulile, este important să rămânem prudenți și să ne protejăm sănătatea noastră și pe a celor din jurul nostru. Înțeleg că oamenii au obosit cu toții, dar trebuie să rămânem prudenți și să accelerăm vaccinarea. Putem fi mai bine în scurt timp", a transmis ministrul.

UPDATE: Și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat, miercuri, ca a cerut să fie amendat, după ce a fost fotografiat luni, fără mască de protecţie COVID-19, pe holurile Parlamentului.

ADVERTISING

Întrebat unde a sunat pentru a cere să fie amendat, Voiculescu a spus că nu știe pentru că, de fapt, echipa sa de consilieri s-a ocupat.

”Nu știu să vă spun, echipa mea de consilieri a sunat”, a spus ministrul.

Întrebat la ce sumă se ridică amenda, Vlad Voiculescu a spus că nu știe, dar speră să fie cât mai mică.

Și Orban s-a aflat în aceeași situație

Într-o situație similară s-a găsit și Ludovic Orban anul trecut, în luna mai, după ce în presă au apărut imagini din Palatul Victoria în care fostul premier și mai mulți membri ai Guvernului, printre care și Raluca Turcan, stăteau la aceeași masă și nu purtau măști, iar unii fumau.

Conform Mediafax, Ludovic Orban a sunat singur la poliție, pentru a se întâlni cu un comisar. Ulterior s-a întocmit procesul verbal și Orban a plătit online două amenzi în valoare cumulată de 3.000 de lei, la cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru fumat în interiorul unei clădiri și nepurtarea măștii în spații închise.

Poliția Capitalei a anunțat atunci că cinci membri ai Guvernului au fost amendați după apariția acelor imagini.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇