O mașină a intrat în mulțime, la Berlin UPDATE „Avem de-a face cu un criminal” (Foto & Video)

O mașină a intrat în mulțime, la Berlin UPDATE „Avem de-a face cu un criminal” (Foto & Video)

Cel puțin o persoană a murit, iar alte 30 au fost rănite, miercuri, după ce o mașină a intrat în mulțime în centrul Berlinului.

UPDATE: Șoferul a fost arestat. „Nu este vorba în niciun caz de un accident. Este vorba de un individ care a comis un atac, avem de-a face cu un criminal”, a declarat un membru al comisiei de investigaţie.

În maşina cu care a fost comis atacul a fost găsită o scrisoare de revendicare, au afirmat surse citate de publicaţia Bild.

Şoferul vehiculului, un german de origine armeană în vârstă de 29 de ani, a fost plasat în arest preventiv, după ce iniţial era doar reţinut.

ADVERTISING

„Un bărbat a intrat cu mașina într-un grup de oameni. Nu se știe încă dacă a fost un accident sau un act intenționat", a spus inițial un reprezentant al Poliției.

Acesta a precizat că șoferul a fost reținut, informează Reuters.

Cotidianul Bild precizează că bărbatul conducea o mașină Renault. La fața locului au sosit numeroase ambulanțe și mașini de pompieri.

Incidentul a avut loc în apropierea locului în care, pe 19 decembrie 2016, Anis Amri, un tunisian cu legături islamiste, a deturnat un camion, l-a ucis pe șofer și apoi a intrat cu mașina într-un târg de Crăciun aglomerat, ucigând încă 11 persoane și rănind alte zeci.

ADVERTISING

Actorul John Barrowman, care se afla la locul incidentului, a postat imagini pe Twitter:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇