SUA: O maşină a intrat intenţionat în mulţimea adunată la o paradă de Crăciun. Cel puțin 5 morți și zeci de răniţi (Video)

SUA: O maşină a intrat intenţionat în mulţimea adunată la o paradă de Crăciun. Cel puțin 5 morți și zeci de răniţi (Video)

Un autovehicul de tip SUV a lovit intenţionat, duminică, mulţimea adunată pentru o paradă de Crăciun în oraşul american Waukesha, statul Wisconsin, provocând „mai mulţi morţi” şi peste 20 de răniţi, a anunţat poliţia.

Sunt „mai mulţi morţi”, a indicat şeful poliţiei, Dan Thompson, în cursul unei conferinţe de presă, fără a preciza numărul lor.

Responsabili locali au indicat la rândul lor că 11 adulţi şi 12 copii au fost transportaţi la spital. Autoritățile au spus că nu vor anunța numărul exact de morți până nu vor fi toți identificați și familiile anunțate, transmite AFP.

ADVERTISING

UPDATE: Potrivit AP, ar fi vorba de cel puțin cinci persoane decedate și 40 rănite, iar între cei loviţi de maşină se află mai mulţi copii.

"Parada de Crăciun de la Waukesha era în desfăşurare când un SUV roşu a doborât barierele din partea de vest şi s-a îndreptat spre Main Street (strada principală)", a explicat Dan Thompson.

Social media footage shows SUV speeding through Wisconsin Christmas parade

"Maşina a lovit peste 20 de persoane, printre care copii, şi au fost răniţi în urma acestui incident", a spus Dan Thompson.

Incidentul a avut loc în jurul orei 16.30 (22.30 GMT).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Poliţia din Waukesha a găsit un vehicul suspect. O anchetă este în desfăşurare", a mai spus el, adăugând că autorităţile au identificat o persoană în cadrul acestei anchete.

Multiple injured after car runs through Wisconsin holiday parade [Video]



Angelito Tenorio, candidat pentru postul de trezorier al statului şi prezent la faţa locului, a povestit pentru Milwaukee Journal Sentinel că a văzut un vehicul de tip SUV angajându-se cu viteză maximă pe artera unde avea loc parada. "Apoi, am auzit un lovitură puternică şi ţipetele asurzitoare ale persoanelor lovite", a spus el.

More than 20 injured after SUV plows through Wisconsin holiday parade

Ancheta este în derulare, asistată de Departamentul de Justiţie din Wisconsin.

ADVERTISING

„Ce s-a întâmplat astăzi în Waukesha este revoltător şi sunt încrezător că cei responsabili vor fi aduşi în faţa justiţiei”, a scris pe Twitter procurorul general al statului, Josh Kaul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇