O întreagă stradă din Mărășești, reabilitată în 2021, s-a surpat lăsând în urmă cratere (Video)

O întreagă stradă din Mărășești, reabilitată în 2021, s-a surpat lăsând în urmă cratere (Video)

O întreagă stradă din Mărășești s-a surpat, lăsând în loc adevărate cratere, deși strada fusese reabilitată în 2021. Este vorba de strada Democrației, care în imaginile și filmările distribuite online apare surpată pe zeci de metri lungime.

Strada Democrației din Mărășești surpată pe o porțiune însemnată la 2 ani după ce a fost reabilitată

Sucursala Companiei de Utilități Publice (CUP) Mărășești a anunțat, într-un comunicat, că a investigat cauzele prăbușirii șoselei și au ajuns la concluzia că în urma unor lucrări, ar fi fost smuls parțial unul dintre branșamentele la apă, aceasta s-a infiltrat în stratul de nisip și pietriș care s-a măcinat, ceea ce a dus la surparea șoselei.

ADVERTISING

„Această situație neplăcută a survenit în urma unor lucrări de compactare executate anterior la trama stradală, fie de către municipalitate, la momentul modernizării suprafeței asfaltice, fie de către executantul rețelelor de gaze. La data respectivă, unul dintre branșamentele de apă existente între cele două trasee – cel de apă și cel de gaze, a fost smuls parțial iar acest fapt a condus la producerea unor infiltrații minore în stratul de nisip și pietriș. Ulterior, acest strat de sub carosabil s-a măcinat și a condus la situația prezentă”, se arată în comunicatul Companiei de Utilități Publice.

strada-surpata-Marasesti

Primăria Mărășești confirmă varianta cu apa infiltrată, dar zice că o să o repare constructorul care a reabilitat-o, fiind încă în garanție. Lucrarea de reabilitare a fost recepționată în urmă cu un an, în iulie 2021.

ADVERTISING

În comunicatul Primăriei Mărășești se precizează că: (...) în data de 3 august a.c. pe strada Democrației ( Zona Crucea Roșie I) s-a produs o avarie la rețeaua publică de alimentare cu apă, care a condus la deteriorarea părții carosabile pe o lungime de cca 60 ml.

(...) strada Democrației a fost reabilitată în cadrul proiectului “Acțiuni strategice pentru reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea marginalizată din orasul Mărășești, județul Vrancea“ de SC CONSTRUCȚIA SA Tecuci (...) lucrarea fiind recepționată în 06.07.2021.

ADVERTISING

Având în vedere că se afla în perioada de garanție, constructorul a fost notificat pentru luarea măsurilor necesare remedierii în cel mai scurt timp”.

În 2019, atunci când administrația locală a scos la licitație proiectul, valoarea lucrărilor era estimată la circa 1 milion de lei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇