O femeie din Piteşti a fost amendată pentru că ține în casă 18 pisici, deşi legal are voie doar 2

O femeie din Piteşti a fost amendată pentru că ține în casă 18 pisici, deşi legal are voie doar 2

O femeie din Pitești a fost amendată cu 4.000 de lei de polițiști pentru că ținea acasă 18 pisici, care deranjau vecinii şi trăiau în condiţii improprii, în condiţiile în care legal avea voie să aibă doar două animale de companie.

Polițiștii de la Protecția Animalelor, împreună cu reprezentanți ai Primăriei Pitești și ai Poliției Locale, au făcut o verificare într-un imobil din Pitești, în care o femeie deținea 18 pisici.

Conform IPJ Argeș, citat de Mediafax, aceasta nu avea condiții corespunzătoare pentru creșterea pisicilor, care deranjau vecinii prin zgomot și miros.

ADVERTISING

Poliţiştii nu au putut însă să-i ia animalele, pentru că toate sunt vaccinate, aşa încât nu se poate spune că sunt în vreun pericol iminent, potrivit Antena3.

Femeia a primit trei sancțiuni, în valoare totală de 4.000 de lei, pentru că felinele nu aveau asigurate condiții corespunzătoare de spațiu și îngrijire medicală (3.000 de lei), pentru depășirea numărului maxim de două animale într-un imobil (există o hotărâre de consiliu local în acest sens, iar amenda e 500 de lei) și pentru încălcarea normelor de conviețuire socială (500 de lei).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Femeia a mai fost amendată şi anul trecut, când avea 34 de pisici.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇