Un ambulanţier a fost la cumpărături cu pacientul în salvare, iar o asistentă a mers la cules de soc

Un ambulanţier a fost la cumpărături cu pacientul în salvare, iar o asistentă a mers la cules de soc

În Bihor se face anchetă după ce Serviciul de Ambulanţă Judeţean a primit două filmări, care arată cum un echipaj de pe ambulanţă a mers la cumpărături în timp ce transporta un pacient, dar şi cum o asistentă a oprit salvarea pe marginea unui drum pentru a culege flori de soc.

citizen

În primul caz, ambulanţierul şi asistenta au fost sancţionaţi cu diminuarea salariului. Al doilea caz, în care este implicată aceeaşi asistentă, nu a fost soluţionat încă, pentru că femeia a intrat în concediu medical şi cercetarea disciplinară poate continua abia când revine.

Cele două anchete disciplinare au fost declanşate după ce instituţia a primit de la un fost angajat, al cărui contract a fost desfăcut din motive disciplinare, două înregistrări, trimise la interval de câteva zile.

citizen

În prima înregistrare se vede cum un echipaj a mers la cumpărături cu ambulanţa, deşi transporta un pacient de cod galben, un copil de până în 10 ani.

"Ambulanţierul a spus că a mers să cumpere mâncare pentru copilul din ambulanţă. Acolo s-a finalizat cercetarea disciplinară, el a fost sancţionat cu diminuarea salariului cu 10% timp de trei luni, sancţiunea maximă înainte de a se desface contractul de muncă. Aceeaşi sancţiune a primit-o şi doamna asistentă”, a declarat medicul Liciniu Venter, managerul SAJ Bihor.

citizen

Aceeaşi asistentă este implicată în a doua cercetare disciplinară. Primele date arată că femeia i-a cerut ambulanţierului să oprească pe marginea drumului, spunând că trebuie să administreze un medicament în perfuzia pacientului de cod galben care se afla în drum spre spital, în autospecială, şi că trebuie să aştepte ca acesta să-şi facă efectul.

"În loc că stea să supravegheze pacientul sau chiar să se deplaseze în continuare către spital, pentru că administrarea medicamentului nu presupunea ca ambulanţa să stea pe loc, ea s-a dat jos şi a început să culeagă soc”, a precizat managerul.

El a catalogat fapta drept una "foarte gravă”, spunând că sancţiunea va fi pe măsură.

"Nu se tolerează aşa ceva. Sancţiunea va fi una dintre cele mai dure, având în vedere că a recidivat. Pe mine şi pe colegii mei chiar ne deranjează, pentru că toată activitatea celorlalţi colegi este pusă într-o lumină proastă de o astfel de faptă”, a precizat managerul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇