O femeie bolnavă de tuberculoză a fost arestată după ce a refuzat timp de un an tratamentul

O femeie bolnavă de tuberculoză a fost arestată după ce a refuzat timp de un an tratamentul

O femeie din statul american Washington care suferă de tuberculoză a fost arestată după ce a refuzat timp de mai bine de un an să urmeze tratamentul împotriva bolii.

Femeia din Tacoma este ținută într-o încăpere ”special echipată pentru izolare, testare și tratament”, au anunțat reprezentanții Departamentului de Sănătate într-o declarație de presă, potrivit Business Insider.

”Sperăm că va alege să primească tratamentul salvator de care are nevoie”, se mai menționează în declarație.

Tuberculoza este o boală care afectează în primul rând plămânii persoanei care suferă de această boală și se poate răspândi la alți oameni atunci când aceștia petrec mai mult timp cu persoana infectată sau în locuri aglomerate. Boala este considerată ”controlată în mare parte” în SUA.

ADVERTISING

Departamentul de Sănătate al comitatului Tacoma-Pierce a descis izolarea femeii pe 18 ianuarie 2022. Potrivit documentelor judiciare obținute de publicația Tacoma News-Tribune, femeia a început tratamentul împotriva tuberculozei, dar nu l-a finalizat.

De atunci, a refuzat tratamentul, dar și să se izoleze. Un judecător a emis un mandat de arestare pe numele ei în luna martie.

Reprezentanții Forumului Economic Mondial au declarat în ianuarie că tuberculoza este o boală sensibilă la schimbările climatice, care pot influența transmiterea, parțial ca urmare a relocării populației.

ADVERTISING

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇