Nou record: SUA au înregistrat peste 91.000 de cazuri de COVID-19 într-o zi

Nou record: SUA au înregistrat peste 91.000 de cazuri de COVID-19 într-o zi

Statele Unite au înregistrat un nou record de cazuri de COVID-19 în 24 de ore şi au depăşit prima oară pragul de 90.000 de contaminări, potrivit unui bilanţ al Universităţii Johns Hopkins.

America, unde epidemia se intensifică puternic, a înregistrat 91.290 de cazuri noi de miercuri până joi, potrivit unor date preluate joi, la ora locală 20.30 (vineri, 2.30, ora României) de AFP de la universitate.

De asemenea, 1.021 de persoane au murit, în aceeaşi perioadă de timp, din cauza COVID-19 în Statele Unite - cea mai afectată ţară din lume de pandemie ca număr de morţi.

ADVERTISING

Bilanţul total al morţilor din cauza COVID-19 a crescut la 228.625 de la începutul epidemiei, iar cel al cazurilor la 8,94 milioane.

În prezent, în cea mai dificilă situaţie se înregistrează în nordul Statelor Unite şi Midwestul.

”Ne îndreptăm într-o direcţie greşită”

Cu cinci zile înainte de alegerile prezodenţiale, candidatul democrat Joe Biden a făcut din gestionarea crizei sanitare principalul unghi de atac împotriva preşedintelui republican în exerciţiu Donald Trump.

ADVERTISING

Celula de criză în lupta împotriva epidemiei de la Casa Albă a îndemnat la măsuri stricte împotriva biolii, relatează Reuters.

”Urmăm o traiectorie dificilă. Ne îndreptăm într-o direcţie greşită”, a subliniat doctorul Anthony Fauci din cadrul celulei de criză.

Fauci a precizat că numărul cazurilor creşte în 47 de state americane, inclusiv în state-cheie în alegerile de marţi.

ADVERTISING

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇