Nelu Iordache a fost condamnat definitiv la 11 ani și 9 luni de închisoare UPDATE Se află deja în custodia Poliţiei și urmează să fie încarcerat

Nelu Iordache a fost condamnat definitiv la 11 ani și 9 luni de închisoare <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Se află deja în custodia Poliţiei și urmează să fie încarcerat

Omul de afaceri Nelu Iordache a fost condamnat definitiv miercuri de Curtea de Apel Bucureşti la 11 ani şi 9 luni de închisoare cu executare într-un dosar în care este acuzat de mai multe infracţiuni, printre care şi fraude cu fonduri europene alocate pentru construcţia autostrăzii Nădlac – Arad.

UPDATE Iordache se află în custodia Poliţiei, el urmând a fi încarcerat, în urma deciziei instanţei, au precizat surse din Poliţie pentru Agerpres.

"Având în vedere decizia instanţei, astăzi, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Investigaţii Criminale a pus în aplicare un mandat de executarea a pedepsei cu închisoarea, emis pe numele unui bărbat de 54 de ani. Cel în cauză este în custodia poliţiştilor, urmând a fi încarcerat", se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

ADVERTISING

Pedepsele

Conform deciziei instanţei, Nelu Iordache a primit:

  • 6 ani şi 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene,
  • 6 ani şi 6 luni pentru delapidare cu consecinţe deosebit de grave,
  • 4 ani şi 6 luni pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată,
  • 2 ani pentru înşelăciune.

Pedepsele au fost contopite, rezultând o condamnare finală de 11 ani şi 9 luni închisoare, din care se va scădea perioada reţinerii, arestării preventive şi arestului la domiciliu (1 decembrie 2012 - 25 august 2014), informează Agerpres.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Omul de afaceri este acuzat că a schimbat destinația sumei de 31.519.960 lei, reprezentând o parte din avansul încasat de la CNADNR SA pentru proiectarea și execuția lucrărilor la primul tronson din autostrada Nădlac – Arad (aproximativ 22,3 km).

Lucrarea era finanțată în proporție de 85% din fondul de coeziune al Uniunii Europene.

Alte dosare

Nelu Iordache, considerat unul din "regii asfaltului", patron al companiei Romstrade, a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie, având şi o condamnare de 12 ani şi 6 luni închisoare, care nu este însă definitivă.

ADVERTISING

Astfel, în luna martie, el a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 12 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi delapidare, într-un dosar în care este acuzat de DNA că a înregistrat în contabilitatea companiei de transport aerian Blue Air achiziţii fictive de materiale publicitare, prejudiciind statul român cu 2 milioane euro.

În luna iunie, Nelu Iordache a fost ridicat de procurori de pe Otopeni şi dus la DNA, pentru a fi audiat într-un nou dosar de corupţie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇