Moscova spune că a ucis mii de mercenari în Ucraina, inclusiv români: Monitorizăm atent orice străin, le știm numele!

Moscova spune că a ucis mii de mercenari în Ucraina, inclusiv români: Monitorizăm atent orice străin, le știm numele!

Ministerul Apărării din Rusia a publicat marți informațiile pe care le deține despre presupuși luptători străini care luptă voluntar în Ucraina, România fiind din nou pe lista Moscovei.

În plus, informații obținute pe surse de presa rusă independentă vorbesc de un ordin dat de Vladimir Putin ca mercenarii din Grupul Wagner să îi vâneze și să-i ucidă pe străinii care luptă în Ucraina, pentru a descuraja orice ajutor.

Oficialii de la Moscova spun că au date despre 4.902 mercenari care ar fi ajuns în Ucraina în ultimele trei săptămâni din țările europene, majoritatea din Polonia, România și Marea Britanie, potrivit Euro Weekly News. Ministerul rus mai susține că soldații săi ar fi ucis până acum în jur de 2.100 de luptători străini.

ADVERTISING

„Monitorizăm atent orice străin care vine în Ucraina să lupte, le știm numele”, a transmis instituția de la Moscova.

De peste Ocean, din Canada, SUA și Columbia, Rusia spune că au ajuns în Ucraina 1.318 luptători, din care 395 ar fi fost deja uciși. Ca nume, Moscova îi indică pe modelul Talita do Valle și Douglas Burigo, ambii din Brazilia, care au murit la aproximativ 3 săptămâni după ce s-ar fi alăturat ucrainenilor în luptă.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului, Igor Konașenkov, mai spune că soldații ruși au ucis 50 de mercenari georgieni, 23 din Marea Britanie, 21 de români și 15 canadieni.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Acest nou raport vine după cel din 17 iunie, când Moscova anunța că din cei aproape 7.000 de mercenari străini despre care știa că au ajuns în Ucraina a ucis aproximativ 2.000.

Niciunele dintre informații nu pot fi verificate din surse independente.

Ziua 139 de război. Operaţiune specială a serviciilor secrete ucrainene în spatele liniilor inamice


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇