Lavrov ar fi fost la spital după ce a ajuns la G20. Guvernatorul din Bali confirmă, Moscova strigă ”fake news” și-l arată în șort (Video)

Lavrov ar fi fost la spital după ce a ajuns la G20. Guvernatorul din Bali confirmă, Moscova strigă ”fake news” și-l arată în șort (Video)

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a fost dus la spital, după ce a ajuns la summit-ul G20 de la Bali, au declarat luni autoritățile indoneziene.

Trei oficiali guvernamentali și medicali indonezieni au declarat pentru Associated Press că diplomatul rus este tratat pentru o afecțiune cardiacă, scrie ABC News

Cei trei nu au vrut să își dezvăluie identitatea, deoarece nu au fost autorizați să discute public despre acest subiect.

Oficialii au spus că Lavrov a fost dus la spitalul Sanglah din capitala provinciei, Denpasar. Lavrov este cel mai înalt oficial rus care participă la summit-ul G-20 care începe marți.

ADVERTISING

Kremlinul neagă

Ministerul rus de Externe neagă însă aceste informații și acuză „fake news”.

„Asta, desigur, este culmea făcăturii", a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, citată de Reuters.

Totodată, ea a postat pe Telegram un video cu Lavrov pe o terasă, îmbrăcat într-un tricou și pantaloni scurți. Zaharova spune că înregistrarea a fost făcută la un hotel din Bali.

Întrebat cum comentează informațiile potrivit cărora este bolnav și internat într-un spital în Bali, Lavrov a răspuns: „De președinte se scrie de 10 ani că s-a îmbolnăvit. Este un joc politic”.

Însă guvernatorul din Bali, I Wayan Koster, a confirmat că Lavrov a fost la spital pentru un control, dar a subliniat că acesta este sănătos și a părăsit unitatea sanitară.

ADVERTISING

Agenția de presă rusă TASS a scris că Lavrov se află la hotel și se pregătește de summit-ul G20.

Summit-ul G20 de la Bali începe azi, dar președintele Rusiei nu va fi prezent. Cancelarul german Olaf Scholz își dorea ca Putin să fi venit, pentru a se confrunta personal cu „toate întrebările și criticile” legate de războiul din Ucraina.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇