Joe Biden are Covid UPDATE Prima declarație a președintelui SUA (Video)

Joe Biden are Covid <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Prima declarație a președintelui SUA (Video)

Joe Biden a fost testat pozitiv la Covid și are simptome foarte ușoare, a informat, joi, Casa Albă, citată de BBC.

În vârstă de 79 de ani, Biden este complet vaccinat, inclusiv cu cele două doze de rapel și a început să ia Paxlovid, tratamentul anti-COVID de la Pfizer.

Într-un comunicat, medicul preşedintelui, Kevin O'Connor, precizează că Biden, în cadrul protocolului de testare de rutină, a avut mai întâi un rezultat pozitiv la un test antigenic, confirmat apoi de un test RT-PCR.

El spune că în acest moment, simptomele președintelui SUA sunt rinoree, oboseală şi tuse seacă ocazională și că se așteaptă să răspundă favorabil la tratament.

ADVERTISING

Președintele SUA se va izola la Casa Albă până când testul se va negativa și va continua să își îndeplinească toate îndatoririle. Va participa la întâlniri prin intermediul Zoom sau al telefonului.

Prima Doamnă Jill Biden a transmis că, în ce o priveşte, testul său a ieşit negativ. „Am vorbit cu el acum câteva minute. E bine, se simte bine'', le-a spus ea jurnaliştilor, în timpul unei deplasări în Michigan.

UPDATE: La scurt timp după anunțul Casei Albe, președintele Joe Biden a făcut o declarație, într-o postare pe Twitter.

ADVERTISING

„Oameni buni, mă simt foarte bine. Vă mulţumesc pentru grijă. Tocmai i-am sunat pe senatorul Casey, congresmanul Cartwright şi primarul Cognetti (şi pe verii mei din Scranton!) să le transmit regretele mele pentru absenţa de la evenimentul nostru de astăzi”, a scris Biden pe contul oficial de Twitter @POTUS

El a adăugat că este 'în continuare ocupat', însoţindu-şi mesajul de o fotografie care îl arată, în costum şi cămaşă, aşezat la un birou la Casa Albă.

Ulterior, a revenit și cu o înregistrare video:

Ieri, președintele SUA a participat la o întâlnire la care a anunțat investiții importante pentru combaterea încălzirii climatice.

ADVERTISING

Înainte de acest anunț, președintele Joe Biden i-a panicat pe americani după ce a declarat că din cauza industriei petroliere a făcut cancer.

Biden a spus asta relaxat, în timpul unui discurs despre efectele încălzirii globale, în care a vorbit despre emisiile emanate de la o rafinărie de petrol de lângă Claymont, orașul copilăriei sale.

„De aceea, eu și atât de mulți alți oameni am făcut cancer și Delaware a avut pentru mult timp cea mai mare rată de cancere din țară”, a spus Biden, potrivit The New York Post.

În vârstă de 79 de ani, Biden este cel mai în vârstă președinte din istoria SUA și sănătatea sa mintală este deseori un subiect de discuție. Prin această remarcă i-a făcut pe mulți americani să se îngrijoreze și de sănătatea sa fizică.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇