Biden candidează iar, Casa Albă spune că vârsta nu e o problemă: Doamne, abia țin pasul cu el!

Biden candidează iar, Casa Albă spune că vârsta nu e o problemă: Doamne, abia țin pasul cu el!

Joe Biden va candida pentru un al doilea mandat de președinte al SUA, a anunțat Casa Albă.

Alegerile prezidențiale din SUA vor avea loc în 2024, atunci când Biden va avea 82 de ani.

„Președintele, după cum bine știți, a fost întrebat acest lucru de multe ori și a răspuns simplu că da, va candida pentru un nou mandat. Nu pot spune mai mult de atât”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe Karine Jean-Pierre, într-o conferință de presă, potrivit CNN.

Când a fost chestionată despre vârsta avansată a lui Biden la acel moment, aceasta a răspuns revoltată.

ADVERTISING

„Asta nu e o întrebare pe care ar trebui măcar să ne-o punem. Doamne! Este președintele Statelor Unite, abia țin pasul cu el. Abia ne-am întors din New Mexico, abia ne-am întors din California… doar uitați-vă la munca pe care o face și ce livrează către cetățenii americani”, a continuare Jean-Pierre.

Ea a respins drept greșită și informația transmisă de New York Times potrivit căreia fostul strateg-șef al lui Barak Obama, David Axelrod, ar fi spus că vârsta lui Biden este „o problemă majoră” pentru șansele de a fi reales.

ADVERTISING

„Nu astfel de lucruri ne interesează. Ne interesează cum putem să le facem americanilor viețile mai bune. Despre asta vorbește președintele, aici este focusul său și pe asta ne vom concentra și în continuare”, a subliniat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

Donald Trump a anunțat deja că vrea să candideze din nou pentru președinție, iar printre primele măsuri pe care le-ar lua dacă s-ar întoarce la Casa Albă ar fi reluarea construcției infamului său zid. Trump este cu 4 ani mai tânăr decât Biden.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇