Japonia nu sărbătorește Anul Nou și se pregătește pentru starea de urgență! Record de cazuri de COVID la Tokyo și mare furtună de zăpadă

Japonia nu sărbătorește Anul Nou și se pregătește pentru starea de urgență! Record de cazuri de COVID la Tokyo și mare furtună de zăpadă

Numărul contaminărilor cu SARS-CoV-2 a atins un nou vârf în Tokyo, joi, când au fost raportate peste 1.300 de noi cazuri, iar sărbătorirea Anului Nou a fost restricţionată peste tot în ţară.

Japonia se confruntă cu al treilea val al pandemiei, dar şi cu o puternică furtună de zăpadă, astfel că aproximativ 140 de zboruri au fost anulate în mai multe părţi ale ţării. A fost anunţat că se vor depune peste 60 de centimetri de zăpadă în mai multe regiuni.

Prim-ministrul Yoshihide Suga a îndemnat oamenii să sărbătorească intrarea în Anul Nou în linişte, să nu îşi părăsească locuinţele decât dacă este strict necesar.

ADVERTISING

Începând de luni, Japonia interzice intrarea pe teritoriu a străinilor, după ce aici au fost detectate noi variante ale coronavirusului despre care este crezut că au apărut în Marea Britanie şi Africa de Sud.

Ministrul Economiei, Yasutoshi Nishimura, a spus miercuri că Guvernul este posibil să fie nevoit să declare stare de urgenţă dacă numărul de cazuri de Covid-19 creşte.

Un eveniment la care împăratul Naruhito şi alţi membri ai familiei imperiale urmau să participe pe 2 ianuarie a fost anulat.

Suga va avea joi o întâlnire cu mai mulţi miniştri pentru a discuta situaţia din Tokyo, a relatat presa locală.

ADVERTISING

De la începutul epidemiei aici, aproximativ 3.400 de persoane au murit dintre cei peste 231.000 de oameni confirmaţi cu Covid-19.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇