Jandarmeria anunţă că la slujba de Bobotează pot participa doar 3.000 de persoane. Arhiepiscopul Tomisului estima o prezenţă de 10.000 de oameni

Jandarmeria anunţă că la slujba de Bobotează pot participa doar 3.000 de persoane. Arhiepiscopul Tomisului estima o prezenţă de 10.000 de oameni

Jandarmeria Constanţa a anunţat că la slujba de Bobotează din Portul Tomis pot participa cel mult 3.000 de persoane cu respectarea măsurilor de distanţare.

În cazul în care vor fi mai mulţi oameni care vor dori să fie prezenţi, accesul în zona respectivă va fi restricţionat. Arhiepiscopul Tomisului estima anterior o prezenţă de 10.000 de persoane la ceremonia religioasă din 6 ianuarie.

IPS Teodosie anunță că Boboteaza se va desfăşura fără restricţii și aşteaptă 10.000 de oameni: Sărbătorile trebuie să învingă pandemia

Gruparea de Jandarmi Mobilă "Tomis" Constanţa a transmis, marţi, într-un comunicat de presă, că miercuri, începând cu ora 8.00, peste 250 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile “Tomis“ şi ai Inspectoratului Judeţean vor asigura la Constanţa măsuri de ordine publică şi siguranţa participanţilor, la procesiunea şi Slujba religioasă de Sfiinţire a Aghiasmei Mari, ocazionată de Bobotează.

ADVERTISING

La asigurarea ordinii publice vor participa şi lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa şi ai Poliţei Locale Constanţa.

Cum se vor organiza ceremoniile de Bobotează: Măsurile speciale anunțate de Patriarhie

"Pentru buna desfăşurare a acestui eveniment, vor fi organizate echipe de dialog, patrule pedestre, cordoane de ordine publică şi alte dispozitive adaptate situaţiei din teren. Acestea sunt dispozitive uzuale pentru un astfel de eveniment şi facem precizarea că nu au fost adoptate măsuri suplimentare faţă de anii precedenţi şi nici nu au fost mobilizate forţe şi mijloace în sprijinul celor din judeţul Constanţa”, a transmis Gruparea Mobilă.

Sursa citată precizează că jandarmii şi poliţiştii vor asigura măsurile de ordine publică pe durata procesiunii organizate de Arhiepiscopia Tomisului, de la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel spre Portul Turistic Tomis, unde va fi oficiată Slujba de sfinţire Aghiasmei Mari şi pe traseele din oraş pe care vor merge carele cu butoaie cu apă sfinţită.

ADVERTISING

ÎPS Teodosie, după ce a încălcat repetat toate restricțiile de pandemie: Vreau să mulţumesc autorităţilor UPDATE Reacția incredibilă a Poliției

Doar 3.000 de persoane în port

Jandarmeria a precizat că în zona Portul Tomis pot participa, în condiţii de siguranţă, 3.000 de persoane.

"În zona Portului Tomis, s-a stabilit că pot participa în condiţii de siguranţă şi de respectare a măsurilor de distanţare în jur de 3.000 de persoane. În cazul în care se depăşeşte capacitatea locului de desfăşurare a evenimentului, accesul în zonă va fi restricţionat”, a anunţat Gruparea de Jandarmi Mobilă.

Teodosie dă apă la moară antivacciniștilor: Nu ştim cu ce se vaccinează. Nu stăm lângă ei să vedem ce au pus acolo

Culoare de acces pentru sticlele cu agheasmă

De asemenea, Jandarmeria a precizat că pentru distribuirea sticlelor cu apă sfinţită vor fi făcute culoare de acces pentru a nu se produce aglomerări.

ADVERTISING

"Facem precizarea că în zona de distribuire a Agheasmei mari vor fi organizate culoare de acces, astfel încât să nu se producă aglomerări de persoane. Facem un apel la credincioşi să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să nu forţeze accesul şi să ia în considerare timpi mai mari de aşteptare. Jandarmeria şi Poliţia fac apel la responsabilitate şi recomandă tuturor credincioşilor să manifeste calm şi înţelegere pentru a nu se produce aglomeraţie şi să respecte regulile de protecţie individuală: păstrarea distanţei fizice de 1,5 metri, purtarea corectă a măştii de protecţie şi dezinfectarea mâinilor”, a mai menţionat sursa citată.

La slujba de Crăciun, IPS Teodosie a împărtăşit zeci de persoane, fără să poarte mască, deşi Constanţa este în carantină

Trafic rutier restricționat

Totodată, în intervalul orar 06-13.00, traficul rutier va fi restricţionat începând de la Poarta 1 Acces Port – Comandamentul Flotei.  

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, anunţa, luni, că slujba de Bobotează va avea loc fără restricţii, spunând că "sărbătorile trebuie să învingă pandemia", şi că aşteaptă 10.000 de credincioşi să asiste la ceremonia care va avea loc în Portul Tomis, şi nu pe faleza Cazinoului cum s-a întâmplat în anii trecuţi.

IPS Teodosie a dat în judecată Prefectura Constanța pentru că a anulat pelerinajul de Sf Andrei. Orașul intră în carantină

ÎPS a precizat că motivul pentru care ceremonia religioasă are loc în altă parte este legat de faptul că la Cazinou sunt în desfăşurare lucrările de modernizare a monumentului. El a cerut celor care vor participa la ceremonie să păstreze distanţa şi să nu mai stea înghesuiţi, iar Jandarmeriei şi Poliţie să fie printre oameni şi să vegheze ca aceştia să respecte regulile.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇