Teodosie dă apă la moară antivacciniștilor: Nu ştim cu ce se vaccinează. Nu stăm lângă ei să vedem ce au pus acolo

Teodosie dă apă la moară antivacciniștilor: Nu ştim cu ce se vaccinează. Nu stăm lângă ei să vedem ce au pus acolo

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a declarat miercuri că, atâta timp cât există multe necunoscute în privinţa vaccinului anti-COVID 19, iar specialiştii se contrazic între ei, ar fi o îndrăzneală prea mare din parte sa ca păstor să promoveze acest vaccin „ca realitate obiectivă a momentului” şi să îndemne oamenii să se vaccineze.

Atenție! Majoritatea afirmațiilor sale sunt false și se bazează pe teorii conspirative și fake news, dar am ales să vă prezentăm totuși punctul de vedere al acestui lider al BOR.

„Pentru orice boală, vaccinarea este un remediu, o combatere a bolii. Vaccin trebuie să fie, dar vaccinul trebuie să fie sigur.

ADVERTISING

De data aceasta sunt atât de multe necunoscute, vaccinul încă nu are o determinare a efectelor secundare şi sunt deja atâtea situaţii în lume în care a produs efecte nedorite, iar oamenii sunt derutaţi.

Zvonistica circulă foarte mult, oamenii nu au informaţii complete şi nu ştiu să discearnă ce este adevărat de ce nu este adevărat.

Eu, ca orice păstor care predică adevărul neîndoielnic despre Hristos şi despre mântuire, despre iertare, iar adevărul acesta este absolut, nu putem fi nişte impresari ai autorităţilor care vor să îndemnăm la vaccinare cu ochii închişi, pentru că ceea ce spunem noi trebuie să fie valabil 100%.

ADVERTISING

De aceea manifestăm o prudenţă, o rezervă, întrucât vaccinul nu şi-a produs efectul", a spus ÎPS Teodosie pentru AGERPRES.

”Vaccinul este necesar dacă este foarte favorabil”

Arhiepiscopul Tomisului susţine că este pentru ştiinţă şi pentru vaccinare, dar aceasta trebuie să fie probată, iar atâta timp cât specialiştii din domeniu se contrazic, ar fi o îndrăzneală prea mare din partea sa să se situeze deasupra acestora şi să îndemne fără rezerve la vaccinare.

"Am văzut câte păreri sunt din partea medicilor şi specialiştilor, astfel încât e nevoie să cunoaştem realitatea. (vaccinurile au fost aprobate de cele mai înalte organisme de specialitate din lume - n.red.)

ADVERTISING

Unii se vaccinează demonstrativ în public. Nu ştim cu ce se vaccinează. Nu stăm lângă ei să vedem ce au pus acolo. (informații false - n.red.)

Chiar sunt atâţia oameni care bănuiesc că această vaccinare demonstrativă poate fi cu altceva. (teoria conspirației - n.red.)

Vaccinul este necesar dacă este foarte favorabil în combaterea bolii şi nu are efecte secundare. Câtă vreme nu cunoaştem efectele, avem rezerve.

Oamenii nu sunt informaţi, nu există o logică, o înţelegere comună a specialiştilor, specialiştii se contrazic între ei şi atunci noi să fim deasupra specialiştilor, ar fi o îndrăzneală prea mare a noastră.

De aceea noi ne rezervăm în a promova acest vaccin, nu ca principiu, ci ca realitate obiectivă a momentului.

Când vor fi date certe, atunci nu trebuie să ne mai întrebe pe noi", a mai afirmat ÎPS Teodosie.

Afirmațiile prelatului se bazează pe teoria conspirației și pe fake news care circulă pe rețelele de socializare și - după cum vedem din aceste declarații - și în sânul Bisericii Ortodoxe Române.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇