La slujba de Crăciun, IPS Teodosie a împărtăşit zeci de persoane, fără să poarte mască, deşi Constanţa este în carantină

La slujba de Crăciun, IPS Teodosie a împărtăşit zeci de persoane, fără să poarte mască, deşi Constanţa este în carantină
Foto: captură video

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie, a împărtăşit zeci de persoane la slujba Crăciun pe care a oficiat-o la Catedrala Arhiepiscopală “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, în condiţiile în care Constanţa este în carantină până la 1 ianuarie.

La ceremonia religioasă, ÎPS şi ceilalţi preoţi nu au purtat masca de protecţie.

Arhiepiscopul Tomisului a oficiat vineri, începând cu ora 8.30, Sfânta Liturghie prilejuită de praznicul Naşterii Domnului, la Catedrala Arhiepiscopală “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” împreună cu un sobor de preoţi.

ADVERTISING

La eveniment au fost prezente câteva zeci de persoane care purtau mască de protecţie. Arhiepiscopul Tomisului şi ceilalţi preoţi nu au purtat masca de protecţie.    

După slujbă, Arhiepiscopul Tomisului a împărtăşit credincioşii prezenţi la slujba religioasă, iar aceştia au fost nevoiţi să îşi dea jos pentru câteva secunde masca de protecţie. 

Municipiul Constanţa se află în carantină până pe data de 1 ianuarie, la ora 20. Potrivit ordinului de carantinare, este permisă deplasarea cetăţenilor la slujbele religioase.

ADVERTISING

De asemenea, acelaşi document prevede că este permisă organizarea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepţia celor la care participă doar personalul bisericesc. 

Totodată, prin ordinul de carantinare a fost instituită obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru persoanele care au împlinit cinci ani, atât în spaţii închise, cât şi deschise.

Mai multe informații despre IPS Teodosie:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇